Tillsätt försiktigt resten av mjölet, lite i taget och arbeta degen tills den är smidig. Var försiktig så att du inte tar i för mycket mjöl, då kan bullarna bli lite torra
Det tar ju trots allt lite längre tid att göra dem än att sleva ihop en tallrik med gröt, göra en macka (även om det är väldigt sällan jag gör en macka, jag är en gröt-tjej) eller en skål med kesella och bär Det händer att jag gör pannkakor på vardagar men då måste jag ställa klockan lite tidigare, och jag har (efter många år av tjatande från David) insett att sömnen är enormt viktig om man vill kunna prestera i gymmet och framförallt om man går på diet och försöker sänka sin fettprocent (nu tänker jag på alla som dietar inför vinterns tävlingar på Decemebercupen och Luciapokalen)
Mortla saffranet medlite socker och rör ner i det smälta smöret. Blanda sedan i rivet apelsinskal, kanderade apelsinskal, apelsinsaft och riven mandelmassa i smeten, rör så lite som möjligt men så att allt blandas
Mortla saffranet medlite socker och rör ner i det smälta smöret. Blanda sedan i rivet apelsinskal, kanderade apelsinskal, apelsinsaft och riven mandelmassa i smeten, rör så lite som möjligt men så att allt blandas
Jag gjorde om receptet lite efter eget tycke och smak. Lite krispigare yta, krämigt inre som smakar vanilj och så mördegsbotten som man bara inte kan låta bli att älska
Jag täcker alltid degbunken med plastfolie och ovanpå det handduk, detta för bästa jäseffekt. De här goda bullarna florerar runt lite här och var på nätet
Amaranthmjöl och quinoamjöl t ex kan kännas lite bittert i smaken, och behöver blandas upp med något annat mjöl, och gärna någon sötma som honung eller agavesirap
Ingredienser är nu angivna med vikt, för att få ett ännu bättre och mer precist resultat. Nu är det med andra ord ännu enklare att lyckas med de här goda tekakorna
Idag lyxade jag till det liteoch testade att göra en lite nyttigare variant av paj som jag fyllde med rökt lamm, broccoli soltorkade tomater och fetaost och den blev väldigt populär hos herrarna i detta hus
Medlite smak av kola och choklad. I väntan på att jag ska våga borra i Stig Lindberg tallrikarna så har jag bakat lite så jag har något att fylla mitt kakfat med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.