Bär och fruktrecept

  • 183 Recept

Rödbetssylt med äpple och krusbär

Skölj och snoppa krusbären. Tvätta och skala rödbetorna, riv dem på ett grovt rivjärn. Tvätta, skala och kärna ur äpplena

Krusbärsmarmelad med lime

Rör ner vatten, socker, limeskal och nötter. Låter bara så gott - MÅSTE komma ihåg när krusbären mognar nästa gång

Ingas krusbärsfyllning

Snoppa, skölj o rårör bären i en matberedare. Fryses ner i potionsförpackningar för att användas som fyllning till ex rulltårtan 2 kg krusbär

Krusbärschutney

Häll i krusbäroch den skalade och skivade löken. Koka upp ättika, vatten, sirap, kryddnejlikor, muskotblomma och ingefära i en gryta

Krusbärsrulltårta

Lägg bären i en kastrull och låt dem safta sig på svag värme. Vispa ägg och socker vitt. Koka sakta tills bären känns mjuka

Krusbärspaj deluxe

Detta lilla bär med syrligt skal och sött innanmäte som kommer både i grönt och lila. I en bunke häller du i mjöl och margarinet i mindre bitar

Krusbärsmarmelad med vanilj

Snoppa och skölj krusbären. Skär vaniljstängerna på längden och skrapa ur fröna med en kniv. Ös upp på rena, varma burkar och sätt på lock

Krusbärssnaps

Häll i sockret och fyll upp med renat. Sila bort bären. Röda krusbär. Fyll en tom 750 ml flaska med bär. Låt detta stå och dra i 3-4 veckor, vänd flaskorna varje dag

Krusbärskaka från Barbro på Mossen

Den är gjord på smör, socker, vetemjöl, ägg ochkrusbär. En snuttefilt, en napp och en nalle. Där fanns många sorters djur, många sorters hemmaodlade grönsaker, en linbana, vinbärssnäckor i syrenbuskarna

Krusbärsmarängpaj

När sockret har löst upp sig, tillsätt krusbärenoch koka i ett par minuter tills de börjar gå sönder

Krusbärs dryck

Koka vattnet och häll det – hett – över krusbären. Frys krusbären i några dygn. Sila och rör ner 5 dl socker / liter avrunnen saft. 2 l krusbär

Mjuk krusbärskaka

Strö det sparade vetemjölet över krusbärenoch rör om. Rör matfett, socker och vaniljsocker vitt och poröst

Knäckig krusbärskaka

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret och sikta ner mjölet som blandats med vaniljsocker och bakpulver

Små krusbärspajer

Skölj och ansa krusbären. Blanda alla ingredienserna till degen i en bunke och arbeta snabbt ihop till en deg

Krusbärskaka från Olofsbo

Skålla, skala och mal mandeln. Snoppa krusbären. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Strö krusbären över

Krusbärsvin

Tappa om vinet och ta bort krusbären. Vinet gör då ett sista ryck och efter något dygn kan du avsluta gäsningen med lite vinsvavla för att vara säker på att det inte fortsätter jäsa efter buteljering

Krusbärssorbet

Koka krusbären mjuka med en skvätt vatten, ingefära, socker och limejuice. Passera genom en sil så att kärnor och skal försvinner

Krusbärsdrömmar

Garnera med krusbär, jordgubbar och eventuellt krusbärsblad. Lägg plattorna lite omlott och kavla ut smördegen tunt

Röd krusbärssylt

Gör ett sk syltprov på en kall tallrik och kontrollera att sylten stelnar. Krossa eller mosa de kokta bären, jag använde en potatisstöt

Krusbärscurd

Vispa äggen och blanda dem väl med bärmoset. Täck och låt kallna. Pressa bären genom en sil ned i en ugnssäker skål

Krusbärsmarmelad med tomatillo

Skölj och snoppa krusbären. Ta bort det yttersta skalet på tomatillon och skär dem i bitar. Skär bären i bitar

Krusbärssorbet

Koka samman krusbäroch vatten i en kastrull tills bären kokat sönder. Tillsätt sockret och sjud vidare några minuter tills sockret löst sig