Ja, då har det varit tyst på bloggen ett tag, men så blir det ibland. Jobbet tar all tid, och det blir inte så mycket bakande mer än enkla matbröd – och de recepten har redan postats tidigare…
Ett nytt äppelrecept så här i hösttider kanske skulle passa bra nu. Jag hittade detta på matklubben och själva cheesecakesmeten blev jättebra, krämig och lätt att skära i rutor
Jag läser mycket Amerikanska bloggar och matmagasin för att få inspiration och för ganska länge sen, säkert ett halvår sedan, snubblade jag på en tårta från blogglänken ovan som jag kände att jag bara måste prova mig på att baka
Igår bakade jag en kaka efter ett recept jag hittat på internet, men som jag modifierade en aning. Det skulle bli en no-bake cheesecake, men jag tyckte att det smakade mer som cheesecakeglass, så jag kallar det var det är
Denna smarriga paj är söt och syrlig på samma gång och den har en härlig citronsmak. Jag gjorde en fräsch yoghurtsås till sidan om som jag smaksatte med florsocker och citronsaft och jag tyckte den passade jätte bra med pajen
En jättegod cheesecake eller paj ,vad man nu väljer att kalla den. )Krossa digestivekex grovt ( behöver inte vara supersmått) Blanda medsmält smör och tryck ut i mindre formar med löstagbar botten
För er som följt mig ett tag så vet ni att jag gillar Leila Lindholms grejer, i stort. Jag kollar gärna på hennes program på tv – speciellt de som handlar om bakning (av förklarliga skäl) och uppskattar att hon verkar ha en relativt avspänd inställning till det hon gör
bestämde mig igår för att ta itu och provlaga ett recept jag skrivit ihop för ett bra tag sedan. skulle bort på tjejmiddag senare på kvällen och tänkte att det kan ju vara perfekt att ta med som en bonus
Den här helgen hade jag bjudit hem några tjejkompisar på middag. Jag inser att jag inte har någon som helst koll på hur man komponerar en välbalanserad meny och bjöd på tomatsoppa till förrätt, kycklinggratäng till varmrätt och denna blåbärstårta till dessert
Receptet på dessa kakorna kommer från min moster och tillhör mina favoritrecept på småkakor. De blir så där härligt sega och konstigt nog aldrig särskilt långvariga i mitt kylskåp