min

min

  • 28 Recept
Mandelmusslor

Mandelmusslor

Låt degen svälla 10 minuter i kylen. Grädda på 200° i 8-10 minuter. Lättbakade mandelkakor som passade utmärkt att toppa med grädde och bär
Gluten och laktosfri limpa

Gluten och laktosfri limpa

Jäs bröden under en handduk eller under plast i 45-60 minuter. Grädda bröden i 35 minuter och låt sedan svalna i under handduk
De bästa glutenfria Kanelbullarna – även fria från vitt socker!

De bästa glutenfria Kanelbullarna – även fria från vitt socker!

Kör degblandaren någon minut eller knåda en stund när degen jäst färdigt. Först kommer degen att te sig väldigt klibbig men låt degblandaren gå i ca 5 min så att degen hinner absorbera vätska och svälla. Knåda degen i allt som allt 5-7 min för att få bäst resultat. Låt degen jäsa under bakduk i 35 min. Låt bullarna jäsa på en bakplåt i ca 25 min. Grädda längre ned i ugnen i 200°C i ca 30 min
Bröd med lite kolhydrater

Bröd med lite kolhydrater

Denna gång med betydligt mindre mängd kolhydrater än de flesta andra bröd men fler kolisar än för strikt lågkolhydratskostare
Bovetebröd i långpanna

Bovetebröd i långpanna

Äter man lågkolhydrats kost för viktminskning skulle jag inte rekommendera det men äter man det för hälsans skull och tränar mycket så ser jag inget problem med att ta en skiva då och då
Glutenfria panini

Glutenfria panini

Idag fick mina små älsklingar nybakat bröd till frukost. Låt jäsa i 30 min. Grädda i 250*, mitt i ugnen ca 18 min (sätt in en ugnsform med vatten i ugnen när du sätter in plåten så får de en fin härlig skorpa). ca 18 min
Naturligt glutenfria scones

Naturligt glutenfria scones

Låt degen stå och dra i 15 minuter. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. 15 minuter Servera nybakade och varma med smör, ost och marmelad
Långjäst bröd med majsmjöl

Långjäst bröd med majsmjöl

Täck med aluminiumfolie om brödet börjar få för mycket färg. Rör ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i 5 minuter. Täck formen med plast och låt jäsa i rumstemperatur i minst 3 timmar eller i kylskåp över natten. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 200 grader i 40 minuter. 40 minuter T
Mandelbröd - min nya favorit

Mandelbröd - min nya favorit

Hittade det här grundreceptet i Anna Hallens LCHF bok, sen har jag ändrat receptet lite efter min smak
Glutenfria scones på 20 minuter

Glutenfria scones på 20 minuter

Blanda ihop degen snabbt med en träslev tills den är jämn och lossnar från kanterna, det tar bara ett par minuter
Glutenfria Ljusa Baguetter

Glutenfria Ljusa Baguetter

min familj förstod inte ens att det var ett glutenfritt bröd när de provsmakade. Finax)+ ca ½-1 dl till utbakningSmula ner jästen i en degbunkeTillsätt vattnet och sedan psylliumfröskalet (85% kostfibrer)Rör ut alltsammans tills jästen löst sig i degspadetLåt blandningen svälla i några minuter tills det blir som "tapetklister"Vispa/rör nu ner olja, salt och stevia (el. den skall vara lösareNu skall degen knådas, helst med elvisp (degkrokar) eller assistent i 5 minuter. Tillsätt INTE för mycket mjöl under tiden då bröden skall vara lite lösa i konsistensenLägg dessa på en bakplåt med papperLåt nu bröden jäsa under en bakduk i 45-60 minuterSätt ugnen på 250 grader, gärna varmluftStäll in en ugnsfast form eller skål med vatten i botten på ugnen (så det bildas ånga därinne)Innan du gräddar dina bröd sprayar du dom med lite vatten. bara en liten dusch på varje så de blir lätt fuktigaAnvänd en vass kniv och skär diagonala snitt på ovansidan av varje brödGrädda bröden mitt i ugnen (med vattenskålen kvar på botten i ugnen) i ca 10 minuterTa sedan ut vattenskålen, sänk temperaturen till 200 grader och grädda vidare i ca 6-8 minuter eller tills baguetterna har fått fin färgTa ut plåten och låt bröden kallna på ett galler, UTAN duk överFungerar utmärkt att frysa in 25 kronor
Glutenfria frukostbröd med hint av kanel

Glutenfria frukostbröd med hint av kanel

Rör i fiberhusken och låt det svälla i 10 minuter tills det blivit en geleaktig röra. Tillsätt salt, pofiber, bovetekross, apelsinsaft, agavesirap och mjölet, vispa med elvisp med degkrokar i ca 5 minuter tills du får en jämn deg utan klumpar, strö över kanel efter egen smak. Låt den jäsa i 30 minuter under en ren handduk. Låt jäsa under bakduken 10 minuter. Grädda på 250 grader i 10 minuter
Bröd utan gluten och spannmålsprodukter

Bröd utan gluten och spannmålsprodukter

Häll över massan i en bunke (eller köksmaskin), tillsätt den krossade boveten, jyttemjölet, sempers fin mix och oljan, låt maskinen med degkrok gå i ca 5 minuter. Låt dom jäsa under plastfolie i 30 minuter. Pensla bröden med olja och sätt dom mitt i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter, håll dom under uppsikt
Brödigt

Brödigt

Dessutom gjorde vi ett valfritt bröd som då blev ett ljust surdegsbröd bakat med min surdeg. Så, bakdagen då
Glutenfritt frukostbröd gjort på nolltid!

Glutenfritt frukostbröd gjort på nolltid!

Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor

Glutenfritt bröd – frallor

Jag har ju minskat drastiskt på gluten för att testa lite hur min mage mår av det. Låt jäsa under plastfilm i minst 2 timmar. In i ugnen på 220 grader i ca 10-15 minuter

Glutenfritt bröd

Låt den jäsa i rumstemperatur i 40 minuter. Grädda i 200 grader i 40 minuter. Ingredienser - 1 bröd. 25 g jäst
Naturligt glutenfritt surdegsbröd i form

Naturligt glutenfritt surdegsbröd i form

Blanda alla ingredienser utom saltet och kör på låg växel i 8 minuter. Tillsätt sedan saltet och kör på mellanhög växel i 7 minuter. Jäs under lock i 100-120 minuter. Jäs ca 60 minuter under duk. Här har de jäst ca 45 minuter. Efter 7 minuter sänker du till 220 grader. För ytterligare krispigare skorpa – lufta ugnen efter 20 minuter. Grädda bröden totalt i 45-55 minuter
Glutenfritt ljust matbröd

Glutenfritt ljust matbröd

Häll fiberhusken och oljan i den andra halvan med mjölken i bakmaskinen och låt det jäsa ca 10 min. Lägg över en handduk på degen och låt den jäsa i 30 minuter. Låt degen jäsa igen under handduken i ca 20 minuter
Supersnabbt glutenfritt bröd

Supersnabbt glutenfritt bröd

Vispa ihop ingredienserna och låt svälla i några minuter. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter