En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god
Chokladtårta med Dulce de Leche och Marängsmörkräm. Mastig tårta som går att baka i både 18-cm formar för en något längre och bredare kaka eller i 15-16cm-formar för en hög och smal kaka. Heavy cake that you can can bake in both the 18-cm molds for a slightly wider and not as high a cake or in a 15-16 cm molds for a higher and more narrow cake. 450 g kvalitativ 50-60 procentig choklad, smält och avsvalnad. Baka i ca 25-30 minuter. Rör smöret mjukt, vitt och fluffigt med flatblandaren på din hushållsmaskin på medelhastighet , ca 3-5 minuter. Öka hastigheten till medelhög och vispa tills du har fasta glansiga toppar, ytterligare ca 5-6 minuter. 15-16 cm
Ta hand om er, kram Anna-Lena. Godaste chokladtårtan,. E-postadress. Denna tårtan blir bara godare och godare så gör den gärna 1-2 dagar innan den ska serveras. Grädda ca 45-50 minuter i 175 grader, kolla med sticka
Jag äter resterna av den fantastiska chokladtårtan jag bakade för ett par dagar sedan. Här hittar ni ännu ett recept på en Chokladtårta som är inspirerad av Kärleksmumskakan
Däribland den här chokladtårtan med Baileysmousse som smakade gudomligt. 2-3 msk Baileys. Häll smeten i långpannan, grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-30 min i 175°C (provstickan ska vara torr). 2 äggulor 2-3 msk Baileys
Och det är exakt där du hamnar när du äter den här drömmiga chokladtårtan. Resultatet blev den här luftiga men samtidigt kladdiga chokladtårtan som görs på ynka 3 ingredienser. Detta tar ca 3-5 minuter,. Grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter
-). Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Den här delikata chokladtårtan bakade jag till ett litet kalas, som vi hade för min älskade make när han fyllde halvvägs till 100 för några dagar sedan. Fördela den i formarna och grädda dem i nedre delen av ugnen i ca 45 - 50 minuter (känn med en provsticka). 250 g kesella (10 % fett) eller 2 - 2 ½ dl vaniljyoghurt (3 % fett). Låt det koka ihop på svag värme i ca 5 - 10 minuter, till en tjock sås. Låt det stå i 2 - 3 minuter. ca 75 - 100 g rumsvarmt smör. 250 g kesella (10 % fett) eller 2 - 2 ½ dl vaniljyoghurt (3 % fett). ca 75 - 100 g rumsvarmt smör
Till efterrätt gjorde vi en otroligt god chokladtårta med tryffelglasyr och rostade pinjenötter. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min, kakan ska vara lite lös i mitten
Vispa ägg och socker poröst, till ett vit - gul fluffig konsistens. Ugn 175°. Lägg ett smörpapper i botten på en rund form (24 cm) med löstagbara kanter
ca 10-12 bitar/ en form på ca 20 cm i diameter. 450 g mörk choklad (minst 50-60% kakaohalt), grovt hackad. Vispa ägg och socker poröst, ca 10-12 minuter. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-45 minuter. ca 10-12 bitar/ en form på ca 20 cm i diameter. 450 g mörk choklad (minst 50-60% kakaohalt), grovt hackad
Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 min allt beroende på hur kladdiga du vill att de ska vara (har man bara en form går det bra att göra dem direkt efter varandra)
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.