Blev ett mörkt glutenfritt bröd också förra helgen. Det här tyckte jag var såå gott att jag bra kan göra det åt hemmafolket trots att det är glutenfritt, alltså rekommenderar verkligen det här receptet
Man ska för Guds skull inte behöva vara utan bullar bara för att man äter glutenfritt. Här är min mormors recept som gör att alla kan vara med på lika villkor vid fikabordet
Blanda de 5 första ingredienserna i en skål. Vispa ihop äggen med mjölken i en annan skål. Smält smöret och tillsätt kanel, kardemumma och nejlika i smöret
Äntligen finns det svenska mogna äpplen så igår gjorde jag en väldigt god äppelkaka. Jag använde ett recept från det senaste numret av Elle mat&vin och gjorde det glutenfritt genom att byta ut vetemjöl mot Sempers finmix
Ugn 250 grader. Sätt en deg av margarin, mjölk, jäst, socker, salt, kardemumma och 12 dl mjölmix. Degen är först ganska lös, men sväller till lagom fasthet under jäsningen
Härliga fredag. Det här är en rätt som passar fredagen perfekt. Jättegott och går snabbt att laga. Lövbiff, ja där handlar allt om stektid och hög värme
En del av vår lilla plommonskörd (det var inget bra plommonår för oss i år) fick slinka ned i den här goda, mjuka långpannekakan, som passar bra både till fika och efterrätt
2 ägg1,5 dl strösocker50 g mjölkfritt margarin3 dl glutenfri mix2 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker1 dl hett vatten3-4 äpplen, urkärnade, skalade och klyftade1/2 dl strösocker och 2 tsk kanel, sammanblandatSmörj och bröa en form med löstagbar kant