Härligt nu när grillsäsongen har kommit igång tycker jag. Igår grillade vi igen, denna gången blev det kycklingdelar i härlig marinad gjord på olivolja, vit balsamvinäger, rivet limeskal, salt, peppar, pressad vitlök och kryddblandningen "Heta Nätter" ifrån Änga Gård
Igår blev det pasta. Snabblagat och väldigt gott, perfekt för en fredagskväll. Peston gjorde jag själv. Basilikaplantorna hade växt så mycket nu så det var dags för en liten beskärning och då passar det ju perfekt att göra pesto
Häromdagen var jag på ett ställe som heter "Curry house" som ligger i Haga i Göteborg. Där säljer dom väldigt mycket kryddor, currypasta, chilisåser mm mm
Igår hade vi kalas här hemma och såklart så skulle det lagas mat. Jag gjorde en liten "minibuffé" som bestod av ugnsrostade potatisar, kycklingfilé med tomatdressing och en superfräsch pestokryddad blandad sallad som bestod av bland annat kronärtskockor
Rödbetor går väldigt bra ihop med både getost och fetaost. Den här enkla rätten gjorde jag som tillbehör till en bit grillad fläskkarré häromdagen, jättegott
Ugnsrostad potatis är verkligen jättegott. För det mesta gör jag potatisklyftor som jag kryddar med herbes de provence, pressad vitlök, massor med olivolja, salt och peppar
ja, inte på samma gång såklart ☺. I fredags så gjorde vi tacotårta något som jag bloggat om tidigare. Jättegott och en kul variation till dom ordinarie fredagstacosen
Det finns säkert många sätt att göra Raita på, jag vet inte riktigt vilket som är det rätta men jag gjorde min på turkisk yoghurt, riven gurka, hackad mynta, lite lite cayennpeppar, salt och peppar och det blev riktigt gott och fräscht
Jag valde mina egenodlade körsbärstomater, mozzarella, oliver och salami. Dom här fyllda bröden är perfekta till picknick eller varför inte till en enkel soppa
Rasmus på babysim. -)Brrr, idag har det varit riktigt kallt här i Göteborg. Har försökt hålla mig inomhus men det går ju förstås inte när man har barn som ska till skola osv
Vill du ha tips på snabblagad fredagsmat så kommer ett här. Den här pastarätten är supergod och går snabbt att tillaga och den går garanterat hem hos alla barn ☺
Ja, det har grillats ikväll igen och av någon anledning så blir det inte att jag gör någon "vanlig" sås till grillad mat utan det blir för det mesta någon slags dippsås