Full fart idag och jag kom hem sent från jobbet, då är det skönt med mat som reder sig själv. I morse lade jag kycklingklubborna i en god marinad så nu ikväll var det bara att sätta in dem i ugnen
Sätt ugnen på 175 grader. Tina kycklingklubborna men de behöver inte vara helt tinade och går faktiskt att använda även om de är helt frysta men då bör man ha dem i ugnen 1½ timme
Ta bort skinnet från klubborna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Blanda samman crème fraiche med chilisås, fransk senap, curry, sambal oelek, vitlök, salt och svartpeppar
Kycklingen hade jag klart för mig redan på förhand. Den ville jag grilla i ugnen rakt upp och ner men sedan var det lite mer osäkert vart vi skulle hamna med resten och om jag ska vara ärlig så var jag inte helt hundra när vi skulle sätta oss och äta om avokadon skulle smaka gott, om det skulle bli för mäktiga paprikor eller om den kalla paprikasåsen skulle vara en sak för mycket på tallriken
Jag gjorde en marinad till revben som vi grillade i ugnen. Blev kanongott, så denna marinaden kommer vi nog att använda ofta till många av sommarens grillningar också
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Nu så var det väl dags för ett liten inlägg. Vi köpte ett lamm och styckade och lade in i frysen för ett tag sedan, visst är det lite att pyssla med men sååå värt det om man får tag på bra kött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.