Jag tycker ofta sockerkakor kan vara torra, smula sönder när man skär i dem. Men inte denna inte. Det här är ett recept på en klassisk chokladkaka med ursprung från min moster Anckie
Äntligen fredag. T. G. I. F (thank god it´s friday). Superduperskönt med helg. Och det skall jag faktiskt erkänna att jag som bor på ”bonn-vischan” här på Öland inte vetat i så många år vad just T
Jag strödde svarta sesamfrön över mina då det var vad jag hade hemma. Brödbak är inte min starka sida. Varje gång jag sätter en deg blir jag oerhört nervös
Skär det halvfrysta köttet i så tunna skivor som möjligt med en skärmaskin. Gör såsen så här. Häll soja, köttbuljong, sake, mirin och socker i en liten bunke och rör om tills sockret löst upp sig
På vintern har vi japanska laga gryta ganska ofta. Gryta är vinterns specialitet. Ishikari nabe (Lax gryta) är en traditionell maträtt från Hokkaido, norra delen av Japan där klimatet är nära till Sverige
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en 22 cm i dm form. Rör mjöl, natriumbikarbonat, salt och kryddorna. I en annan skål vispa ägg, socker, smör och pumpa pure tills allt är sammansatt