Mattipset idag blir lite oväntat lövbiff, fyllda dessutom i smarrigt god sås. Ingredienser för 2 personer4 st lövbiffar, ca 300 g100 g smaksatt ost (jag tog philadelphiaost vitlök och örter)2 msk persiljaSaltPeppar2 dl matlagningsgrädde1 dl vatten1 dl creme fraiche1 msk kalvfondGör så härVik ut lövbiffarna och bred på en del av färskosten. 2 dl matlagningsgrädde
Idag stod storhandling på schemat så middagen fick bli något som gick snabbt. snabbmarinerade skinkschnitzeln i lite sweet-chili, soja, olja, salt och peppar
Till morgondagens lunchlåda blir det Ost- och baconfyllda köttfärsbiffar med tomatsås. Jag försöker ju äta så mycket mejerifritt som möjligt, men i den här maträtten finns ju ost
Blanda köttfärsen med salt och peppar och eventuellt andra kryddor. Prova dig fram till hur stor klick köttfärs du ska ta för att det ska fylla stekpannebotten efter att den är utkavlad
1 burk matlagningsyoghurt. 1 burk matlagningsyoghurt. Här kommer ytterligare ett tips på hur man kan smaksätta färs till biffar, järpar eller köttfärslimpa
Köttet åt vi i pitabröd med sallad, lök och tomat och toppade med lite kebabsås eller vitlökscreme. Pulled pork var något jag aldrig hört talas om innan jag läste om det hos Linda som har Kryddburken