Ta då strösocker)1 dl strösocker2 tsk vaniljsocker1 ägg3 dl vetemjöl1 tsk bikarbonat1/2 tsk salt3 dl krossade cornflakes (krossa dem inte för mkt om ni vill ha lite tuggmotstånd)3 dl havregryn200-300 g mörk hackad choklad (250 g ger mkt choklad och 300. Ni kan även blanda ex 200 g mörk och 100 g ljus choklad)Värm ugnen till 200 grader. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 10 min eller tills de fått fin färg
Min dos på två teskedar var det sista i botten på en inte alldeles ny burk. Härom veckan slängde jag ihop en marinad till kycklingben, som var väldigt enkelt men samtidigt så otroligt god att jag bara måste dela med mig av den
Idag blir det ett kvickt och enkelt tips, men för den sakens skull absolut inte sämre på något vis. Crème fraiche, majonnäs, honung, paprikapulver och vitlök är nästan det enda som krävs men tillsammans stämmer dom upp och harmonierar i en ljuvlig kör
Ett superenkelt tilltuggtill glöggen är dessa pepparkakspinnar som serveras med en ädeloströra. Låt pepparkakspinnarna svalna och servera dem sedan tillsammans med ädeloströran
Idag kommer våra barn hit och hälsar på oss lagom till lunch. Den krämiga, ljusgröna såsen smakade riktigt bra tillsammans med rivna morötter, nykokt pasta och lite riven lagrad ost
Hacka schalottenlöken och blanda med crème fraiche. Smaka av med lime, peppar och dill. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens
Bakar inte så mycket längre men ibland behöver jag nåt att bjuda på. Rör till sist i ägget. Och ikväll har vi vårträff så jag är inte hemma förrän sent ikväll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.