Mexikanskt cornbread
Matarkivet | Mat, kärlek och mera mat
Matarkivet | Mat, kärlek och mera mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 cup (2 1/3 dl) vetemjöl
  • 1/3 cup (79 ml) socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 cup (2 1/3 dl) mjölk
  • 1 ägg, uppvispat
  • 2 msk smält margarin eller baconfett (jag tog matolja)
  • 2 msk hackade gröna jalapeños (jag tog inlagda)
  • 1 cup (2 1/3 dl) burkmajs
  • 1/2 cup (118 ml) riven cheddar eller Monterey Jack-ost
  • 220 C Smöra en 20 cm kvadratisk form (men jag tog en brödform). Blanda polenta, mjöl, socker, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt mjölk, ägg och fett. Blanda väl. Tillsätt japaleño, majs och ost. Blanda och bred ut i formen. Grädda i 20-25 minuter Låt svalna och skär upp i rutor om du använde kvadratisk form, i skivor om du använde brödform. Servera med saltat smör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.