Dessa pancakesen va verkligen supergoda och man höll sig mätt på dem länge, win-win helt enkelt. De är lite kluriga att vända, men gör dem lite mindre och låt dem få ordentlig stekyta innan du vänder så går det lättare
Då jag har två potatisbullsälskande ungar OCH dessutom är dom två våffelälskande ungar (plus en man som älskar potatis med än HåkanBråkan) så slår det här inte fel på något sätt här hemma - varken hos stora eller små
Smält margarinet och häll i den mjölkfria drycken. Jag har sett flera varianter på mjuka kakor med kokostosca som blåbärskaka, chokladkaka, kladdkaka och med en helt vanlig sockerkaksbotten
Jag minns från min barndom att de var lite peppriga och inrullade i florsocker-kristaller. Nuförtiden görs de med olika fyllningar och vill man skippa florsocker så kan man rulla de i sesamfrö, pumpafrö, solrosfrö eller annat frö som man vill, (men de blir inte samma utan sesamfrö
Mot slutet av koktiden på pastan dräller du i det mjölkfria gräddalternativet i lövbiffsgrytan. Här dansar vitlök med soltorkade tomater, vitt vin och chiliflakes
Fler tips på fyllningar (obs ej mjölkfria i recepten). Vi har slagit våra kloka huvuden ihop och tagit fram en smörgåstårta som passar alla oss som njuter av LCHF och Paleo
Goda glutenfriaochmjölkfria syltgrottor. En av gästerna är glutenintolerant och därför bakade jag dessa glutenfria syltgrottor som jag hämtat från Jessica Frej och Maria Bloms bakbok Nytt Fikabröd
Läge för en mustig och värmande soppa, eller vad säger ni. Även om snön smält bort igen efter den plötsliga vinterkylan, och även om det vänt i almanackan är mörkret fortfarande kompakt, och kylslagna vindar snor runt knuten
Tillsätt resten av vätskan, salt, ev socker och det smälta mjölkfria margarinet. Väljer du en grövre mjölkfri och naturligt glutenfri mix, måste du ta lite mer vätska – se ovan
Glutenfriaochmjölkfria bovete- och havrescones med chiafrön. Jag föredrar att använda yoghurt när jag bakar glutenfria scones, då jag tycker får en bättre konsistens
Ett väldigt enkelt och snabbt recept. Den första varianten är med banan och havregryn som grund och den andra med banan, kokosflingor och kokosmjöl (för en paleo och havrefrivariant)
Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
Saftig, mjuk, smakrik och mättande. Näringstät dessutom och lätt att mixa och vispa ihop. Färska, mixade dadlar och väl vispade ägg skapar den saftiga och fluffiga konsistensen
Vi skulle ha haft den som en liten förrättsshot på påskbuffén, men i den allmänna villervallan med barnbarn som kravlade omkring och tjoade, ägg som skulle garneras, Jansson som skulle värmas och köttbullar som skulle stekas så glömde jag precis bort den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.