Den här ugnsbakade saftiga laxen med en len citron och basilikasås fick bli veckans fiskrätt. Vi åt den med pressad potatis och en sallad gjord på rödbetsblast
4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Börja med att tvätta kycklingdelarna, salta och peppra. Servera tillsammans med ris eller potatis. Härliga smaker från rosmarin och surt och sött från citron och honung
Häll därefter av vattnet och bryn dem i stekpannan, om möjligt i rikligt med smör. Mixa allt till en härlig grön sås, smaka av med lite salt & peppar på slutet
Ugnsbakad lax med fänkål och citron. I det här receptet gör den sig perfekt, otroligt bra combo med laxen, passar fint med citronen och är en god smakbrytare mot grädden
Blanda rödbetor och matvete med citronsaft. Idag blev det en fräsch sallad med torsk. Ringla hälften av dressingen över salladen och resten över fisken ochmatvetesalladen vid servering
den ugnsbakade tomaten fungerar nästan som en"potatis". Ikväll blev det en mix med Norsk lax som huvudingrediens med både italienska och grekiska toner
Ugnsbakadcitronlax. Risotton hade jag kvar lite av i frysen sen sist jag lagade den så den plockades ur frysen, för att tillsammans med lite färsk lax och en chiliailoli utgöra dagens middag
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.