Dumlekakor, som jag gjorde om lite efter var som fanns hemma, och som vanligt bara en halv sats. Jag bakar ju ofta halva satser för att kunna göra flera olika sorter istället utan att få en överfull frys
Ugn 175º. Börja med att smälta margarinet. Vispa äggen och sockret pösigt. Rör ner arraken. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en separat skål
I dag gjorde jag saffranstryffel efter ett recept från boken ”Monika Ahlbergs Jul”. De är väldigt lättgjorda, blev riktigt gula och fina och har en len och fin konsistens
Nu när det om ett par timmar är många som ska njuta av luciafirande passar det bra att bjuda på lite mer julgodis, för det brukar jag ge mina kollegor på efter att vi lussat för patienterna
En del är gamla goda favoriter och en del är helt nya. Lite julgodis har väl ingen dött av. Här kommer 21st recept ni kan prova, det ena är godare än det andra
Skumbanansfudge (och med skumtomtar)Jag gjorde en sats av varje. Ingredienser. 50 g smör2 dl strösocker1 dl vispgrädde50 g skumbananer (cirka 10-12 st) eller 50 g skumtomtar150 g vit chokladGör så här
Efter gårdagens chokladfest lämnade massa smält choklad som blev perfekt att göra Rocky Road på. Tog vad som fanns hemma och fick tipset om att använda skumtomtar istället för marshmallows av Mumsfillibaba
Fast kokos inte är någon favorit för mig så tycker jag bountybollar är goda och de chokladdoppade lakritskolorna är absolut mina nya favorit-julgodisar =) ,och med dulche de leche som fyllning i pralinerna kan det ju bara inte bli fel
När katten är borta så dansar. eller rättare sagt så när gubben är borta så gör gumman julgodis. För det är precis vad jag har gjort idag, två olika chokladiga godisbitar blev det
Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Bryn oljan och mjölet under ständig omrörning 8-10 min till mjölet får en chokladbrun färg