Såhär på hösten så passar det extra bra med en mustigt god köttgryta. Problemet för mig är att jag sällan har tid att göra just köttgrytor eftersom köttet ska koka såpass lång tid om det ska bli bra
) Hur som helst är det otroligt enkelt, sköter sig själv i ugnen och köttet blir så mört och gott. Ja, då var jag tillbaka i det gråa trista Örebro igen efter en vit och mysig Timrå-vistelse
Pulled pork är för dig som inte vet typ världens godaste och världens möraste kött. Blanda ihop chilisås, chipotlepasta, spiskummin, svartpeppar, soya, balsamvinäger, rapsolja, och smoked paprika till en barbecuesås och bred det över köttbiten
Istället för att vispa ur pannan med bara vatten, soja och lite vitpeppar efter stekningen – som jag brukar göra – så blandade jag även ner en liten bit köttbuljongtärning och någon matsked svartvinbärsgelé
En riktig höjdare var att lägga det dragna köttet på pizza och servera som en förfinad kebabpizza. Igår var jag sugen på att testa draget kött på nötkött och i grytan landade en bit nötbog som putsats från senor
Lägg köttbiten i en gryta som tål ugn. Häll över såsen, oljan och kryddorna och gosa runt med köttet. Ta sedan ut grytan och dela köttet genom att dra i det med två gafflar
Sätt ugnen på 225 gr. Koka riset i lättsaltat vatten enligt beskrivning på rispaketet. Skär kasslern i tärningar eller stavar och bryn den i 4 tsk flytande margarin eller olja
Lägg svamp, purjolök och bacon i botten på en ugnsfast form, sedan köttet. Det blev ingen trädgårdsdag för mig igår Kylig vind och mulet, så det fanns verkligen ingen lust alls att gå ut och kratta i landen