Jag är ovanligt förtjust i libanesisk mat, så jag kan mycket väl tänka mig lite meze. Tabbouli300 g bladpersilja3 medelstora tomater½ medelstor gul lök1 tsk salt1 dl olivolja1 dl pressad citron3 msk bulgur½ tsk chilipulver½ tsk summak (syrlig orientalisk krydda)Hacka persilja, tomater och lök fint. 3 medelstora tomater
Imorse fick hela familjen en välförtjänt sovmorgon. Vår sexåriga son var den som vaknade först och han kom in till oss klockan 10 och sen låg vi och pratade länge innan vi orkade gå upp
Jag bara älskar Thai mat och vill äta det oftare än vad jag gör. Kalorierna kan dock skena iväg rätt så bra vid sådana här måltider, men gör man samma mat hemma så har man större kontroll och kan göra det lite magrare
Lunchlådor kan ju ibland mer kännas som ett nödvändigt ont. måste helt enkelt bara bli gjorda. Känns bra när man får tillräckligt över efter middagar, men ibland så krävs det lite extra insats i köket för att få till det
Det är en rätt som vi har hittat på Matplatsen och som vi har gjort ett par gånger. Gör en ficka, med ett snitt på längden, i filéerna och lägg i skinka, tomaterna och ost