Lammstekmed ben. Putsa bort hinnor och det mesta av fettet på lammsteken. Engelsk mat är inget som får mig att jubla i vanliga fall och lamm med myntasås låter inte som en höjdare
potatisar - medelsmå. Skrubba och dela potatisarna. Gnid in lammstekenmed salt, peppar och vitlök. Servera den varma rostad potatis- och rödbetssallad medlammsteken
Gnid in hela lammstekenmed smörblandningen och även där benet har suttit så det blir inuti. Putsa lammsteken fri från hinnor och även fett om det är mycket fett på den
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisar och inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
10 stora potatisar. 10 stora potatisar. Det är lätt i att man hamnar i ett ekorrhjul när det gäller vilken sorts potatisrätt man serverar till middagen vare sig det är till vardags eller fest tycker jag
Tillsammans med honungen och vitlöken blir såsen precis lagom stark och söt. Smeta in lammet i en kräm av honung/vitlök/sojaLaga i 90 grader tills knappt 60 grader (otroligt mört)Använd skyn som bas för såsen men tillsätt grädde och lite portvin och koka/reducera en bra stund
Skala och riv vitlök och blanda med olja i en liten skål. Pensla svampen med vitlöksoljan runt om. Mixa tillsammans med olja och balsamvinäger i en blender eller med hjälp av en stavmixer till en slät dressing
Ta en stor nonstick stekpanna, värm olja på medelhög värme. Ingredienser. 2 msk oliv-eller rapsolja900g små potatis, delas i fjärdedelar1 msk finhackad gul lök6 vitlöksklyftor, hackade1 tsk torkad timjan1 tsk torkad rosmarin1/8 tsk riven muskotnöt½ dl balsamvinäger3/4 tsk salt1/4 tsk pepparGör så här
Tag ut det halv plåten med de halv rostade grönsakarna ,lägg lammsteken över grönsakerna ,pensla lammstekenmed köttsaften som du blandade med honungen och ställ sedan i i ugnen igen tills grönsakerna blir färdiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.