Det är kul att göra sin egen ravioli. Visserligen är det lite pilligt men det blir gudomlikt gott. Passar perfekt att göra nu när hösten har kommit på allvar och man känner för lite mys
. Passar bra som förrätt med ett gott bröd till eller som tillbehör till en god köttbit. Blir godast om man använder skogschampinjoner men det går också bra med vanliga
Förra veckan var det ju dags för kräftpremiär och vi är inte sena att hänga på en sådan god premiär. Visserligen är kräftor något som vi sätter i oss året runt, men vid denna tiden vet vi att det finns spannar med havskräftor att köpa hem från affären och då gäller det att passa på
Svensk husmanskost. Fina svenska råvaror. Svenskt öl och vin. Just nu gäller det nämligen att bjuda på svenska godbitar, eftersom mannen och hans syster är här för att känna å klämma på så mycket som möjligt av vår nordliga kultur
Det är en hel del som kikar in i vårt kök efter att ni letat efter drinktilltugg, "superduper enkla drinktilltugg" och "plockmat eller drinktilltugg" är två av de mest lästa inläggen vi har bjudit på genom åren
Peppar, peppar. Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
Putsa filén fri från ev hinnor och senor. Bryn oxfilén runt om i fettet tills den fått en fin stekyta. Lägg över den i en ugnsform och vik ihop den tunnaste delen så att filén blir så jämntjock som möjligt
Dagen efter, själv hemma, mannen på The big 4 i Göteborg och jag hade lust att domdera i köket. Idag var en sån dag då jag var så sugen på pasta, jag verkligen älskar pasta av alla slag och idag ville jag testa nåt nytt och göra min egna pasta
-) Men när jag hittade det här receptet i en kokbok av Leif Mannerström som heter "Skaldjur" då tänkte jag direkt på mina krabbor, perfekt att använda sig av dom här