Enklaste tryffeln jag gjort men också en utav de absolut godaste. Det blir inte så skarp chokladsmak och både de som inte gillar lakrits och inte gillar choklad brukar kunna gilla den ändå
Ja jag vet många tycker att den inte skall vara i kyl men jag tycker det fungerar bra jag förvarar även mina tryfflar i kyl men tar gärna fram dem 30 min innan servering. Sedan rullade jag mina tryfflar i en blandning av kakao och lakritspulver ca 50/50
Dekorera med frukt eller bär jag chokladdoppade några av mina bär. Förra helgen gjorde jag 70 Panna cotta till ett bröllop denna helgen bara till familjen men här visar jag olika sätt att dekorera den men man behöver inte ha något på den heller den är god i sin enkelhet med
Detta är en cheesecake som jag använt detta recept till men har bytt ut båbärsgelèn i kakan mot citrongelè samt att jag rivit i skal från en lime och saften från den limen oxå uppepå la jag hallaongelè och dekorerade med vita chokladprickar
Denna kaka gjorde jag med detta recept men bytte ut gelèn i kakan till en med citreonsmak och den uppepå till en med jordgubbsmak men innan jag la på jordgubbs gelén så la jag lite jordgubbsbitar som dekor runt kakan och när den var klar toppade jag den med jordgubbar doppade i vit choklad
Detta är ett ortoligt gott bakverk som jag tagit med mig från mina år i norge en bekants mamma gjorde den mest utsökta variant av denna detta receptet kar jag tyvär inte men detta påminner i allafall om den kakan
Antal portioner. 4-6. 2 2dl vaniljkesella2200gr Philadelphiaost 3 2msk socker1 stlime, rivet skal (zest) samt saft från ½lime eller skal från en halv citron och lite saft8 Digestdigestivekex malen kanel
Mina blev inte så vackra denna gång men smakade ljuvligt. Hela köket doftar av nybakade lussebullar. Lussebullar med Kesella blir extra saftiga - här är receptet
DAG 1 MORGON100 gr vetemjöl100 gr grahamsmjöl50-100gr russin ( jag tog 77gr) blötlagda och mosade jag körde mina med stavmixer1,5-2 dl vatten1 tsk honung
Nu har jag börjat med min egen rågsurdegsstart och kommit till dag två men lägger ut receptet här så kommer det mer på bloggen efter vart om hur det går
Detta är en variant på rabarber och kesella pannacottan man byter bara ut kesellan mot citronyoghurt och jag toppade den med en fruktsallad av jordgubbar, melon, svarta vinbär och vindruvor