20-30 gram
smör till nötterna, här får du näringsberäkning från Min mat. på 20 gram smör. En frukost med en kolhydrathalt på 6%. Tar du 30 gram till så blir kolhydrathalten i frukosten 5%. Äter nötterna till morgonkaffet, ur en skål med en tesked. Tar lite smör och lite nötter i varje tugga. Det smakar som att tugga på en grov smörgås.
Nötfrukost 1 port
10 g
paranötter
10 g
sötmandel torkad
10 g
hasselnötter
10 g
valnötter
10 g
cashewnötter
20 g
smör 80% fett
2,5 dl
(100 g) mandelmjöl (LCHF-butiken eller mal själv av hel sötmandel)
2 dl
(100 g) kokosmjöl (LCHF-butiken har supergott rättvisemärkt)
2 msk
(30 g) kokosfett (t ex Cocosa/Bio
Food, undvik ”silverpaketet”)
2 msk
(30 g) smör
1 dl
(60 g) solrosfrön
0,5 dl
(30 g) hasselnötter/rostat hasselnötsmjöl (LCHF-butiken eller mal själv)
1 dl
(60 g) pumpafrön
1 dl
(60 g) pecannötter
1 dl
(50 g) valnötter
1 dl
(40 g) kokosflingor
2 msk
(15 g) gojibär, torkade/Havtornsbär torkade (eller strö på färska bär när du ska äta om du har)
När müslin är klar och fått svalnat helt häller du upp den i en lufttät burk. Detta är min favorit müsli som jag äter med chiapudding till frukost nästan varje dag
Paj Omelett Gratäng Pannkaka och Pasta. Vitkålsfrestelse med bacon och ädelost, blev dagens middag. Att låta den gå på svag värme under en längre tid, gör att vitkålen blir mjuk och fin
Paj Omelett Gratäng Pannkaka och Pasta. Måndag igen, och vädret är i totalkaos. En gratäng gjord på köttfärs och squash, lite krispig gurka och rå broccoli serverade jag till
I love, paj och solen. Pajer i alla former, söta och matiga, det spelar ingen roll. Därför gjorde jag idag broccoli- och baconpaj med en doft av parmesanost såklart
Grönsaker och Sallad,. Ett litet meddelande och förtydligande. Har fått en arg kommentar och fördömmande på bloggen, om att jag har använt mig av kyckling i mina recept
Om man inte äter LCHF kost så skulle jag rekommendera att även ha i några strimlade soltorkade tomater i olja i gratängen och servera tillsammans med ris
Stekte torskryggen i ugnen, till den hade jag den smörstekta sparrisen, och så gjorde jag skarpsås. Skarpsås är något som jag växte upp med, och gillade skarpt, hi
Nu tillhör inte vi dom som äter enligt LCHF, vi äter helt enkelt det vi gillar och framförallt det som de Mårtenssonska maggarna och kropparna mår bättre av
Och vad är väl godare än hembakat bröd, bara doften som sprids i huset gör en lycklig ju och det här frö och nötbrödet lchf går till och med fort att baka, vilket passar utmärkt för en hungrig mage
Igår gjorde de glutenfria pitabröd, men här blev det, lchf pitabröd istället. Man kollar på bilden och sedan på receptet och upptäcker ganska snart om recepten, verkar påhittade eller om bilden är tagen, av något helt annat bakverk
Grundrecept lchf bröd. Fredagens middag blev ost och skinkpaj, med en grönsallad. Receptet till pajen är det samma som jag använde till pizzabottnarna och bullar osv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.