Äntligen har jag hittat en anledning att köpa de fördiggrillade paprikorna på butk. I den här supergoda och matiga salladen trängs förutom paprikor, en mängd tomater, en ciabatta, ost och kapris
2 stora, fasta auberginerolivolja1 msk torkad oregano1 torkad röd chili, smulad4 vitlöksklyftor, finhackadeen stor knippa basilika, stjälkarna finhackade, bladen sparade1 tsk ört- eller vitvinsvinäger500 g passerade tomatersaltsvartpeppar4 portioner spaghettica 150 g saltad ricotta, riven pecorino eller parmesanSkär auberginerna i fyra delar på längden, skär eventuellt bort den fluffiga delen med frön
Ikväll satte jag lite guldkant på en av Sveriges vanligaste vardagsrätter, spagetti och köttfärssås. En variant på caprese med varma tomater som rostas i ugnen smakade finfint som tillbehör
Vegetariskt och baconsmak i samma mening, alldeles rätt. Om du bara visste vad det här är så skulle det vattnats lika mycket i munnen på dig som på mig när du ser den här bilden