Mina favoriter

Mina favoriter

  • 15 Recept
Mina favoriter
Vildsvinskarré...

Vildsvinskarré...

om ni har svårt att komma på vad ni ska laga för mat ikväll så har jag världens bästa tips. Helstekt vildsvinskarré m/rotgrönsaksgratängKarré ca 1 kgFärsk salviaFärsk rosmarinOlivoljaSalt & peppar1 halv rotselleri3 svartrötter3 palsternackor2 klyftor vitlökBadda in köttet med kryddor och olja
Tortillas eller tunnbröd

Tortillas eller tunnbröd

Till cirka 12 st. 2 dl vatten2 tsk fiberhusk2 msk olja (neutral olja t ex raps)3 dl bovetemjöl1-1,5 dl majsmjöl1 tsk salt1 tsk bakpulverJag brukar använda mig av elvispen med degkrokar för att blanda till den här degen
Glöggmingel

Glöggmingel

Västerbottenpaj, brietårta, snittar av olika slag, pepparkakor med ädelostkräm,. mjuk pepparkaka - recept här, bondkakor - recept här,

Chevregratinerade rödbetor

Rödbetor, krispig sallad, chevre och honung är en riktigt härlig combo. Detta behöver du till 6 personer
Måndag: Risotto med karljohansvamp

Måndag: Risotto med karljohansvamp

Risotto med Karl Johansvamp har inte det vackraste utseendet. Det ser ut som mat för den som varit ute och fått stövlarna leriga
Skagenröra i parmesankorg

Skagenröra i parmesankorg

Ännu ett recept, stulet från Två små kök, en himla fin blogg. Supergott var det också. Mannerströms skagenröra, 4 portioner300 g räkor med skal2-3 msk hackad dill4 tsk ishavsrom1 dl majonnäs1 dl crème fraicheSalt och svartpepparCayennepeppar2 tsk pressad citronsaft2 msk finhackad rödlökSkala räkorna och hacka dem grovt
Laxtartar och Blogg planer

Laxtartar och Blogg planer

Okej såhär ligger det till. Jag har bestämt att min nya blogg kommer bli något helt annat än denna. Jag kommer inrikta mig på den delen av matlagning jag gillar mest, Viltmatlagning
Underbar förrätt

Underbar förrätt

Den här förrätten testade jag i somras på mannen och mina föräldrar. De tyckte som jag att den var super

Två sorters lax med vitvinssås

Två sorters lax i en roulad. När jag var liten var lax inget man längtade efter precis. Föräldrarna köpte lax när det skulle lyxas till lite och då alltid i kotlettform