Vi hade gäster på besök igår och som vanligt brukar jag försöka passa på att baka ”lite extra” att båda bjuda på och skicka med gästerna lite hem… Det brukar alltid vara uppskattat och så slipper jag ha kvar en hel massa fika som ingen riktigt orkar äta upp
Sådär krispigt knaprigt, lite likt friterat ochmed god sälta och smak av bacon. Något direkt recept behövs inte, ta den mängd av potatis ochbacon du tycker blir bra, krydda med förslagsvis en grillkrydda med lite chiliflakes i, ett par pressade vitlöksklyftor och vänd runt i en ugnsform
Vispa grädden och spritsa i en lagom stor gräddblomma i formarna och toppar medfärska bär. De här mördegsformarna åt vi som efterrätt på vår kräftmiddag i söndags och de blir sådär goda och spröda med mycket vaniljsmak
Potatis och purjolökssoppa med knaperstekt bacon. koka upp vattnet med buljongtärningarna och hacka, potatis, lök, purjo, vitlök, häll sedan ner det i det kokande vattnet
Sedan på med kycklingröran ochknaprigbacon. Bakad potatis med olika röror och fyllningar är jättegott och väldigt bra mat tycker jag, speciellt när man vill ha lite disk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.