Denna gång föll valet på en indisk daal med linser och en massa kryddor. När det kommer till indiskt så tycker jag gärna man kan vräka på rätt mycket, för det ska ju vara kryddstarkt
Grunden i en indisk curry är att först steka en smaksättning med färska kryddor, som brukar bestå av vitlök, ingefära och chili, samt något som ger konsistens
Förstärkte söndagskänslan med en härlig smoothie, där jag mixade färsk ananas, färsk mango samt hallon och björnbär (som fått tina lite först) i en blender och därefter tillsatte jag pressad lime
Och till sist lite hallon och mango gratinerad med vit choklad, plus en sötad yoghurt med citron. hackad koriander i en stor panna påmedelvärme tills de mjuknat och fått fin färg
Frys in och bjud på en välkomstglass med oväntad effekt. Sätt på locket där du gjort ett hål i mitten, det är redan en markering där du sticker igenom något vasst, och stoppa ner en avsågad engångsätpinne i varje
Skåra på samma sätt som med avokadon så du får ett rutmönster, men här vänder du mangohalvorna nästan “ut-och-in” så de blir lite igelkottsliknande varefter du skär av kuberna ner i skålen
Efter att ha grubblat hur jag skulle göra med den här måltiden så slutade det med att jag serverade min indiska gryta på en bädd av naturell yoghurt och hembakat naanbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.