Imorse blev jag sugen på scones. Det är något speciellt med nybakta scones på morgonen. Det går rätt snabbt att röra ihop och gräddas medan kaffet bryggs
För ett tag sedan publicerade jag ett recept på muffins med keso, kokos och banan, här kommer en (eller två) till variant(er) som jag personligen tycker är snäppet godare
Orkade verkligen inte göra middag denna dag, så kom jag på det scones. Jag gjorde lite grövre scones så att de känns lite nyttigare i alla fall och ingen marmelad på förrän man ätit en med något vettigt pålägg
Här ett recpet på en variant på scones som jag improviserat fram efter att ha blivit näst intill ruinerad efter att så gott som varje eftermiddag köpt en liknande variant på caféet brevid jobbet
Jag älskar grön mat. Jag misstänker att det märks på mängden sådan bland de senaste 5 inläggen. Därför kan jag förstås inte låta bli att bidra till Matrepublikens gröna kampanj
Nu är hösten här på riktigt. Det har varit ett par veckor med strålande fint väder men superkallt. Nu har temperaturen stigit lite igen, samtidigt som det gråa mulna vädret kommit tillbaka
Jag hittade ett recept på paleoscones hos Maria som jag gjorde om till muffins. Funkade prima. Jag såg dessutom att Pia hade gjort blåbärsbullar av samma recept
Tiba bladspenaten om den varit fryst, annars förväll den lätt. Krama ur vätska och lägg i en bunke. Strimla purjon och kör 60 sekunder i mikro för att förvälla den
* Sätt ugnen på 200°C och smörj muffinshålen i en muffinsform. Det går att använda muffinsformar i papper också, men de är svåra att få av matmuffinsarna