De är grova och mättande och perfekt som mellanmål på eftermiddagen när man börjar bli lite trött. Här ett recpet på en variant på scones som jag improviserat fram efter att ha blivit näst intill ruinerad efter att så gott som varje eftermiddag köpt en liknande variant på caféet brevid jobbet
och jag med för den delen. Pappan här i huset saknas fortfarande men vi myser ikapp ändå och jag har bakat grova, nästan fettfria och jättesmarriga scones
Receptet kommer ifrån boken ”Baka bröd med Allt om Mat”, ett fynd på bokrean. I dag blev det dessa grovascones, som jag tycker är superbra till frukost eftersom de inte är så söta
Skåra varje kaka korsvis med kniv. Grädda sconesen mitt i ugnen ca 10 minuter. Sätt ugnen på 250°C. Blanda i en bunke ihop vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver
Husmorsskolans grovasconesmed torkade aprikoserIngredienser. Här kommer ett recept på fruktiga scones av lite grövre variant som jag fantiserade ihop häromdagen
Himla gott blev det, och avnjutes bäst i tunna skivor, gärna med några skivor stark ost på. Eftersopm jag älskar nötter så blandade jag ner det i degen, men det går givetvis bra att utesluta det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.