Nej men jag såg på Amerikanska masterchef att de gjorde Wellington och blev sugen på att prova. Men formella namnet är då Oxfile Wellington fylld med duxellemassaHittade ett recept på recept
Putsa oxfilén helt fri från fett och hinnor. Krydda den runt om med salt och nymald vitpeppar. Hetta upp en rymlig stekpanna och låt smöret bli nötbrynt
Mr Wellington i egen hög person, strax innan tranchering. Biff Wellington med köttfärs 4 port. / Anki och Håkan Biff Wellington med köttfärs 4 port 1 gul lök, tärnad
2 msk kalvfond. 2 msk kalvfond. . Inbakad oxfilé är riktigt gott, här med potatismos smaksatt med parmesan och tryffelolja och en jättegod björnbärssås
Vild Wellington. Detta recept går naturligtvis att göra på vilket vilken större filé som helst, såsom t ex ytterfilé från vildsvin, kron- dovhjort eller filé från vanlig nöt
Tyvärr hade jag inte kalvkött med ben och det skall man nog satsa på om man får tag på det. 850g Grytbitar av kalv, gärna med benca 2l Vatten (så att det täcker grytbitarna i kastrullen)1/2st Gul lök i grova bitar1/2st Morot skuren i skivor2st Lagerblad5st Vitpepparkorn50g Smör5msk Vetemjöl1l Kalvbuljong (från kokningen av köttet)1dl Citronsaft (ca 2st Citroner)1dl Strösocker4msk Dill, finskurenSalt & vitpeppar från kvarnSåhär kan man göra. Skär till grytbitar av kalvköttet, ca 3x3cm stora. 850g Grytbitar av kalv. 1l Kalv
Börja med kalvsteken. Stick in en kökstermometer i den tjockaste delen av kalvsteken. Grilla först kalven direkt ovanför glöden så att den får fin färg runt om
Testade att göra Biff Wellington i skolan i fredags. Biff Wellington, Potatis/palsternacksmos och rödvinsås ♥1. Biff wellington ca 4 portioner. Biff wellington ca 4 portioner
dragon, kalvkotlett och sparrispotatis. 2 x 200 gram kalvkotlett. 2 x 200 gram kalvkotlett. Efter att ha haft föräldrarna på helgbesök, fanns det en hel del intressant lämnat i kylen
Är det fler än jag som tycker att det råder fullständig mat- och bakhysteri på tv. Det kvittar vilken kanal man än tittar på så nog är det någon som står och inspirerar mig som är total matnörd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.