Nybakade vaniljhjärtan är underbart gott. Ett litet bakverk som passar bra till Alla hjärtans dag. Hjärtan kan förberedas och förvaras i kylen innan de ska gräddas (tag då ut dem i god tid så de hinner få rumstemp innan de sätts in i ugnen)
Sätt på ugnen på 175 grader. Skölj och skär rabarbern i bitar. Smörj och bröa en långpanna. Vispa samman ägg och socker, rör ner det smälta smöret samt vetemjölet
Igår gjordes här första tårtan på evigheters evigheter. Det kändes härligt att höra ljudet av en arbetande Kitchen Aid, att smälta choklad och fylla en spritspåse med grädde
Här har ni ett mycket enkelt surdegs bröd som får samma härliga skorpa som Pain de martins bröd men är mycket enklare, inte lika många moment och dessutom bakas det i en jutgärns gryta
Sätt ugnen på 175ºC. Smör och bröa springformen. Smält smöret och låt det svalna. Blanda yoghurt, ägg, strösocker, vaniljsocker och smör i en stor skål och rör kraftigt samman tills sockret har lösts upp
Detta blev en saftig och god apelsinkaka. 1 hg smör2 apelsiner4,5 dl (280 g) vetemjöl2 tsk bakpulver6 små ägg4,5 dl (375 g) socker1/4 tsk salt1,5 dl gräddeca 250 g apelsinmarmeladSmält smöret och låt det svalna
Det blev visst inget tårtrecept igår. Var helt enkelt för trött och för ovanlighetens skull somnade jag i soffan framför Leila bakar, vilket tyvärr gjorde att jag hade svårare än vanligt att somna i natt
Ibland händer det att jag inte kan sova och jag bara ligger och snurrar runt i sängen. Igår var en sådan natt och det var på tok för varmt och jag fick ingen ro