Häll över lite turkiskyoghurt, ringla lite honung över, slå upp en kopp kaffe och NJUT. Imorse hade jag dessutom ännu mer tur, för då fanns det blåbär över från gårdagens plockning och jag vaknade upp på ett ställe som dessutom har jordgubbar i trädgården
Grekisk yoghurtoch ”själv-jäsande-mjöl” – vilket jag inte ens vet om det finns i Sverige. Det här receptet kommer ursprungligen från The Slow Roasted Italian och görs egentligen på bara två ingredienser
Servera plättarna tillsammans med en klick yoghurtoch färska bär eller skivad frukt. Tillsätt ägg, havregryn, vaniljpulver och smör, blanda om noga med en visp
En oslagbar efterrätt i dessa glöggtider är de här päronen, som får koka mjuka i glögg, och serveras med frysta lingon ochturkisktyoghurt för att balansera det söta
Jag åt min med en klick turkiskyoghurtoch flytande honung. Men jag kan tänka mig att med vaniljkvarg eller vaniljyoghurt också hade gjort den här gröten rättvisa
Oftast brukar jag göra banankaka eller muffins när det händer, men den här gången fick det bli mumsiga mandelbananplättar, som vi åt med turkiskyoghurtochblåbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.