7 sorters Julkakor enligt beställning
Bagarbertans baksida
Bagarbertans baksida
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 gram smör och 150 gram mörk choklad (av valfri kvalitet)
  • 10 - 15 droppar pepparmyntolja
  • 1 påse riven kokos
  • 2 dl socker
  • 1-2 msk vaniljsocker (äkta eller falsk)
  • 3 ägg smör och chokladblandningen
  • 10 minuter
  • 2½ dl finhackade valnötter
  • 125 g rumsvarmt smör
  • ½ dl socker
  • 2-3 tsk vaniljsocker (äkta eller falskt)
  • 2½ dl vetemjöl
  • florsocker till garnering
  • 1 dl socker (88g)
  • 4½ dl vetemjöl (270g)
  • 1 msk vaniljsocker (äkta eller falsk)
  • 200 g smör
  • 1½ dl socker
  • 120 g Smör (för smakens skull)
  • 80 g margarin (för formens skull, annars flyter de ut)
  • 1½ tsk bikarbonat
  • 1 msk sirap
  • 3/4 dl sötmandel (hackas grovt)
  • 80 g Smör (för smakens skull)
  • 120 g margarin (för formens skull)
  • 2 msk socker
  • 6 skållade rivna bittermandlar eller
  • 10 - 12 droppar bittermandelolja
  • 4½ dl vetemjöl (270 g)
  • 5 dl kall mjölk
  • 75 g jäst
  • 2 ägg (vispas lätt upp)
  • 4 msk socker
  • 800 g vetemjöl
  • 500 g smör
  • 250 grader
  • 6-8 min Glas
  • Till bottnar
  • 100 g hasselnötter
  • 1½ dl florsocker
  • 2 äggvitor Hacka hasselnötterna fint i matberedaren och blanda med florsockret.
  • 150 gram osaltat smör i en skål. Rör med gaffel tills det mjuknat
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl potarismjöl
  • 200 g smält smör
  • 3 msk vatten

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.