Vi skulle egentligen ha ätit helstekt fläskkarré men eftersom att jag glömde att ta fram den ur frysen i tid så fick det bli en snabblösning medfläskfilé
Kavla ut smördegsplattorna, lägg på de svalna skurna skivorna fläskfilé, skinka ,salami och de hackade marinerade tomaterna ,och klicka sedan på Créme bonjourenoch lägg sist på ostskivorna
Med en krämig potatisgratäng blev detta allt annat än torrt och tråkigt. Förra gången använde jag cambozola och serverade med en krämig kantarellrisotto, men den här gången använde jag blå/vit mögelost och lät det fyllda köttet puttra i lite grädde efter stekningen
Putsa fläskfilén, skär den längs med, nästan helt igenom. Servera t e x med Hasselbackspotatis, grönpepparsås och grillad tomat (tomaten kan läggas i samtidigt som filén i formen)
Börja med att lägga snuret runt rullen och göra en knut i ena änden, flytta sedan tråden framåt längs rullen några cm, vira snöret runt rullen och lägg omlott så att det bildas ett kryss typ
Igår tog min dotter studenten och till den lagade jag marinerad fläskfilé. Putsa fläskfiléerna. Bryn dem i smör en panna, krydda med salt, peppar och grillkrydda
Rätten passar till ett buffébord med många olika rätter men också som vanlig rätt och då är en potatisgratäng gott till eller potatissallad med en krispig grönsallad
Nu ska ni i alla fall få receptet på det vi bjöd på för ett tag sen när det var matstafett i byn. Fast vi gjorde på ungefär halva receptet och använde fläskytterfilé i stället för fläskfilé
I fredags provade vi fläskfilénoch kombinerade dettamed lite parmaskinka och soltorkad tomat. Jag har fått förmånen att prova kött från Bodalsgris (Coop Bohuslän-Älvsborg)och vill ge en liten återkoppling kring detta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.