Jag har t ex inte blötlagt kikärter utan köpte dem på burk och riset, som jag förövrigt gillade särskilt mycket och kommer laga fler gånger, tillagade jag på annat sätt än som beskrivs i boken
Smaka av med salt och peppar och ev. Tillsätt tomatpuré och rosta den snabbt. Hetta upp en tjockbottnad kastrull, lägg i en klick smör och stek korv och lök
Medankorv och lök stekes gör du såsen. Jag serverar min Stroganoffmed ris och grönsaker. Låt småkoka några minuter innan du smakar av med mer salt, nymalen peppar och chilisås
4 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 500 g kryddig korv t ex chorizo 250 g körsbärstomater 2 msk smör 2 msk tomatpuré 1 tsk torkad timjan eller dragon 3 dl vispgrädde 1 msk dijonsenap 1 dl cornichons salt svartpeppar Till servering färsk dragon 4 port ris Lägg till i inköpslistan
Jag åt min stroganoffmed blomkålsris. Om det blir för tjockt, späd med grädde. Lägg den stekta korven och löken i stekpannan och tillsätt tomatpuré, pressad vitlök och sambal oelek
Stek i smör med lök och tomatpuré. 600 g falukorvmed bra kötthalt. 1400 g krossade tomater. 11 1/2 msk tomatpuré. 12 dl matgrädde. 1smörSkär korven i stavar. 1Tillsätt krossade tomater och grädde samt ev. 1Om tomaterna känns beska, tillsätt en nypa socker. 1Servera med ris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.