Recept till en griljeradkålrot. Dela kålroten på mitten. Blanda ihop ingredienserna till griljeringen och bred på den på ovansidorna på dom två kålrotshalvorna
Då tycker jag att den griljerade rotsellerin är perfekt. Om du ungsbakar den långsamt blir den riktigt mustig och umamirik, men har inte den där framträdande kålsmaken som kålrot kan få
Nu är det kanske bara vi som är så tokiga att vi steker och griljerar en skinka 1 januari. Men jag publicerar det här inlägget nu (istället för att vänta till december då det är aktuellt igen) så vet jag och ni var jag har receptet/tillvägagångssättet nästa jul när det är dags igen
Har inte hunnit skriva mycket alls sista dagarna men inte för att jag varit upptagen direkt i köket. På vårat julbord har vi massor av rätter, men vi är fyra syskon med familjer och min pappa som firar ihop och kör knytis
Nu vänner ska jag berätta för er hur man griljerar en julskinka. Det är många som har frågat oss om tips, och därför kände vi att det var läge för ett inlägg om detta
Sätt ugnen på 225 C. Blanda smör, mjöl och vatten i en matberedare - tryck ut i pajform, nagga i botten, sätt smala remsor med aluminiumfolie längs insidan på kanten (så den håller formen lättare vid gräddningen) och ställ kallt i kylskåp ca 10 min
Årets julskinka griljerades med ett Mannerström-recept. Det smakar jul och Chrisses mormor blev så förtjust i det att hon ville ha receptet med sig hem direkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.