Har precis tittat färdigt på veckans melodifestival, ingen jättehöjdare kanske. Mina favoriter var Hanna Lindblad och Pauline, helt klart mest drag i dem och snyggast framträdanden, men Hanna gick ju inte ens till andra chansen… Idag gjorde jag ett litet experiment som blev riktigt lyckat
Ugn 250°. Skär lårfiléerna i åtta bitar vardera. Lägg grillspett i vatten. Blanda marinaden från påsen med olivolja, paprikapulver, citronskal och svartpeppar i en bunke
Här är första tapasrätten från nyårsmenyn, lyxrullar med pepparrot. Idag åt vi vitkålscarbonara till kvällsmat och det är en stor favorit här hemma hos oss
Dessa minipajer med smak av västerbottenost är jättegoda och passar perfekt på tapasbordet. Vi åt plockmat igår och då gjorde jag bland annat dessa minipajer
Man kan äta Tortilla Española både varm och kall, som ensamrätt tillsammans med korv eller annat kött, som tapas (skuren i kuber med tandpetare i) eller som en del i en picknick
Gambas al Ajillo 6 tapasportioner. Räkor är bra eftersom de inte innehåller några kolhydrater, men lite dåliga eftersom de å andra sidan inte har så mycket fettinnehåll
Här är efterrätten som vi åt i lördags eftersom vi inte orkade äta den efter alla tapas i fredags. Det är en spansk variant på créme brulée och ända skillnaden är att den är smaksatt med citron och kanel
Inlagda vitlöksklyftor är väldigt gott som tapas eller bara som tillbehör tex när du grillar. De är ganska dyra att köpa i affären, men väldigt lätta att göra själv om du har lite tålamod, för de tar 12 dagar innan de kan avnjutas
Snabbt och gott tilltugg eller rätt till tapaskvällen. SantaMaria Texmex Tapaskrydda. Direkt när du tagit ut plåten med de varma ostflarnen kryddar du dem med lite tapaskrydda och låter dem svalna
Detta blev lördagens förrätt* Norrlandstapas med rökt älgkött * Ungersk salami (från kungshallen)* SerranoskinkaNorrlandstapas med rökt älgkött Recept för 10 bitar 1 skiva finncrisps delad i 2½ - 1 dl Creme fraiche½ - 1msk pepparrot10 skivor rökt älgkött½ schalottenlök PersiljaBlanda Creme fraiche och pepparroten och lägg på en klick av röran på varje bit