Gratängen går utmärkt att förbereda och sedan förvara i kylen eller frysen (om du fryser den blir det bäst att vänta med att gratinera den tills den ska serveras)
Isvatten, isvattenoch hinkvis medisvatten. Tänkte först en kycklingwok i stark sås med nudlar. Att medelhavsländerna har sin siesta har nog Sveriges befolkning fått förklaring på så det räcker och blir över
Riv eller skär kålen fint och blanda med olja, vinäger, honung, salt och peppar. Tillsätt majonnäs och tranbär och toppa sedan med rostade nötter och några flertranbär
Smetanan ger lite syra och tillsammans medgrädden blir det en fin krämighet. Men det får gärna vara en bok med blandade recept, för hur skulle vi se ut om ett år om vi bakat och ätit bara kakor och andra sötsaker i så stor omfattning
Med stekt Karl Johansvamp, färsk parmesan, vitt vin, vitlök, grönsaksfond ochhemligheten att röra ofta ochmed mycket kärlek ( ochen tjockbottnad kastrull) kan den inte bli annat än gudomligt god
Kallrökt lax medenkrämig citronsås. Antingen äter man rätten som den är medenliten sked eller som jag gör, skedar upp härlighetenoch lägger det på mandelknäcke, gudars så gott det är
Skala potatisenoch skär den i skivor. Rör ner vitlök och häll upp i en smord ugnssäker form. 1muskotnöt, riven. 1prästost, riven, mager. 14 person(er) Ingredienser 750 g potatis, Asterix 4 dl mjölk 1 tsk salt 2 krm svartpeppar, nymald 1 krm muskotnöt, riven 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 dl prästost, riven, mager1. Sätt ugnen på 225°. Koka den på svag värme i mjölk, salt, peppar och muskot ca 10 min. Grädda potatisgratängen mitt i ugnen ca 20 min, eller tills potatisen är mjuk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.