8 st. 8 blad av torkat rispapperca 40 st. räkor (av 1/2 kg räkor med skal)30 – 40 g torkade mungbönsnudlar16 färska blad av thailändsk basilika3 dl (30 g) färska korianderblad1 medelstor morot, skuren i korta tunna strimlorrivet skal av 2 lime40 ml söt chilisåsDipsås1
5½msk sötning8cl hett vatten6cl fisksås2tsk risvinäger2msk färskpressad lime2 pressade vitlöksklyftor1 färsk chili finstrimladBlanda allting i en skål och servera som dipsås till vårrullarna
Har verkligen längtat efter färska vårrullar, eller vietnamesiskavårrullar som de ibland kallas. Vårrullarna har jag nämnt, till det blev det friedrice direkt från Muurikkan, kycklingklubbor och sataysås
Färska vårrullar kanske inte är den mat man först och främst tänker på när man pratar om vintermat. Men skulle ändå rekommendera er att göra dessa, för godare vårrullar får man leta efter
Såg receptet i SvD för någon vecka sedan. Väldigt frächt och nästan ingen tillagning alls, som vanligt så följde jag inte receptet slaviskt utan gjorde som jag tyckte
Vietnamesiskavårrullar passar bra till förrätt, på buffén eller som en liten kvällsrätt. Försök att rulla fasta rullar så går det lättare att dela dem inför serveringen
Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen någon minut. Tillsätt vitlök och sesamfrön. Salta. Stek under omrörning tills kycklingen är genomstekt med fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.