Mina favoriter

Mina favoriter

  • 38 Recept
Mina favoriter
Helstekt Oxfilé med gorgonzola

Helstekt Oxfilé med gorgonzola

God kväll på er. Hoppas ni haft en skön dag. själv sitter jag här och är lagom nöjd efter ett hårt pass Crossfit
Oxfilémedaljonger med pepprig gräddsås och pankofriterad kulpotatis

Oxfilémedaljonger med pepprig gräddsås och pankofriterad kulpotatis

Huvudrätten på nyårsafton bestod som i så många andra hem av oxfilé som serverades med tillbehör. Receptet på potatisen hade jag hittat i Allt om mats nyårsnummer (ibland så läser även jag recept) och såsen var en gräddsås som jag kryddat upp med svartpeppar
Ryggbiff med ädelost

Ryggbiff med ädelost

Måste dela med mig av denna enkla men ack såååå goda middag som vi. åt igår kväll jag och Magnus. Stek en köttbit eller två i stekpannan, vi valde mörad ryggbiff, en klick ädelost som får smälta ner
Dubbelmarinerad Oxfilé ELLER Kycklingfilé

Dubbelmarinerad Oxfilé ELLER Kycklingfilé

många översteker kyckling med rädsla för salmonella, men med en temperatur över 70 grader så är den risken inte längre aktuellFör mina stora kycklingfiléer tog det ca 15 minuter att nå en innertemperatur på 72 graderLägg dem nu på några lager folie och linda in precis som med oxfilénLåt kycklingen kallna i sitt paket

Plankstek à la LCHF köket

Plankstek är en favoriträtt och här använde jag blomkålsmos istället för potatismos för att minska ner på kolhydraterna
Oxfilé med jordärtskocksmos och svampsås

Oxfilé med jordärtskocksmos och svampsås

Lördagskvällen närmar sig och ytterligare en god helglunch ligger i magen. Efter en tur på torget kom jag hem med bland annat potatis, jordärtskockor, persilja, färsklök och en bit oxfilé
Pepparstek

Pepparstek

Detta var förra veckans söndagsmiddag. Finalen på jul- och nyårsledigheten och vilken final det var. Pepparstek på oxfilé, sås på stekskyn, karamelliserade morötter, potatisklyftor och ett glas Rioja
Plankstek

Plankstek

Jag köpte mina på Clas Ohlsons men det var för några år sedan så jag vet inte om de fortfarande ingår i deras sortiment
Krämig potatissallad med grillspett

Krämig potatissallad med grillspett

Tro det eller ej, men dagens mat är restmat. Vi hade en liten kantbit av en oxfilé, en chorizo och några ynkliga amandinepotatisar och detta blev resultatet
Oxfilé på bädd av frästa grönsaker!

Oxfilé på bädd av frästa grönsaker!

Tanken var att vi denna lördagskväll skulle gå ut att äta på restaurang men så kom vi på att det faktiskt är både billigare och trevligare att laga mat tillsammans hemma och så fick det även bli
Fräscha vårrullar

Fräscha vårrullar

I mina rullar brukar jag lägga risnudlar och räkor med en marinad på soja, risvinsvinäger, sesamolja, ingefära, chili, vitlök och sesamfrön
Toast Skagen & Parmalindad oxfilé

Toast Skagen & Parmalindad oxfilé

>När vi var på Teneriffa veckan före jul bjöds vi på en Toast Skagen och jag lovade då att försöka mig på att göra denna hemma
Oxfilé med vit sparris champinjoner och tryffelbearnaise

Oxfilé med vit sparris champinjoner och tryffelbearnaise

För 2 personer. 100-150 g oxfilé per person10 vita sparrisarflytande smör till sparrisen10 champinjoner, delade i mindre bitarfärdigköpt bearnaisesås1 msk tryffeloljaBlanda ihop 1,5 dl bearnaisesås med tryffeloljan
Helstekt oxfilé

Helstekt oxfilé

Ska ni äta oxfilé ikväll. Då kan jag rekommendera att helsteka oxfilén i ugnen, det är så smidigt och framför allt supergott