Att göra såsen på det sättet har jag lärt mig hos Maria med en jättefin blogg Mariasfavoriter. Valet av köttet till varmrätten på vår tre-rätters middag var sonens, så klart
Huvudrätten på nyårsafton bestod som i så många andra hem av oxfilé som serverades med tillbehör. Receptet på potatisen hade jag hittat i Allt om mats nyårsnummer (ibland så läser även jag recept) och såsen var en gräddsås som jag kryddat upp med svartpeppar
Måste dela med mig av denna enkla men ack såååå goda middag som vi. åt igår kväll jag och Magnus. Stek en köttbit eller två i stekpannan, vi valde mörad ryggbiff, en klick ädelost som får smälta ner
-) Gjorde en av Jamies egna favoriter häromdagen, Svartglänsande worcestershirefilé. Det finns mycket goda recept i Jamie Olivers bok "Jamie grillar" kan jag berätta
många översteker kyckling med rädsla för salmonella, men med en temperatur över 70 grader så är den risken inte längre aktuellFör mina stora kycklingfiléer tog det ca 15 minuter att nå en innertemperatur på 72 graderLägg dem nu på några lager folie och linda in precis som med oxfilénLåt kycklingen kallna i sitt paket
Lördagskvällen närmar sig och ytterligare en god helglunch ligger i magen. Efter en tur på torget kom jag hem med bland annat potatis, jordärtskockor, persilja, färsklök och en bit oxfilé
Detta var förra veckans söndagsmiddag. Finalen på jul- och nyårsledigheten och vilken final det var. Pepparstek på oxfilé, sås på stekskyn, karamelliserade morötter, potatisklyftor och ett glas Rioja
En heldag i Västerås och första seminariet på distanskursen avklarad. Skönt, men lite jobbigt också nu när man vet vilka uppgifter man har framför sig denna termin
Tro det eller ej, men dagens mat är restmat. Vi hade en liten kantbit av en oxfilé, en chorizo och några ynkliga amandinepotatisar och detta blev resultatet
Tanken var att vi denna lördagskväll skulle gå ut att äta på restaurang men så kom vi på att det faktiskt är både billigare och trevligare att laga mat tillsammans hemma och så fick det även bli
För 2 personer. 100-150 g oxfilé per person10 vita sparrisarflytande smör till sparrisen10 champinjoner, delade i mindre bitarfärdigköpt bearnaisesås1 msk tryffeloljaBlanda ihop 1,5 dl bearnaisesås med tryffeloljan