ca 30 st300 g smör2 1/4 dl strösocker21/2 dl brun farin2 ägg3 tsk vaniljsocker7 1/2 dl vetemjöl1 tsk salt1 tsk bikarbonat4 msk kakao200 g vit chokladGÖR SÅ HÄR
När jag nu ändå hade sukrin hemma gjorde jag lite cookies också, av bara farten. Första gången jag gjorde cookiesen (på LCHF-vis och med kokosolja) lät jag degen vila i kylskåp och skar skivor av den, andra gången (med rårörssocker, vaniljsocker och mandelolja) rullade jag degen till bollar direkt och gräddade
cookies. Igår söndag gjorde jag som nästan varje helg, jag bakade ihop något jag inte provat förut. Så denna helg blev det cupcakes, och för första gången har jag nu provat på att dekorera mina cupcakes (därav att dom kanske inte är jätte proffsigt gjorda, övning ger färdighet )
Maräng. Vänd sedan ner restan av sockret och vaniljextrakten i marängen. Bre marängensmeten över fyllningen och forma ytan med en sked (eller helt slät som jag gjorde)
Men överblivna äggvitor kan ju bara betyda maränger. Så idag blev det sega maränger med choklad som säkert kommer att passa bra ihop med morgondagens glass
dessa kakor smakar ungefär som de där mjuksega cookiesarna som man köper hos seven eleven. kan säkert bli mer knapriga om man önskar det genom att baka dem lite längre, men jag gillar dem lite mer åt det mjuka hållet, i alla fall i den här smaksättningen
Kikar in lite snabbt med ett recept på franska maränger, ibland blir man bara så sugen helt enkelt. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop
Vi fortsätter lite på kak-temat. Igår bakade jag dessa helt underbara, stora café-kakor. En elev till mig som var i USA i våras hade köpt med sig peanut butter chips därifrån (det är typ som chocolate chips med med jordnötssmör istället) och jag har funderat på vad jag skulle baka med dom
Viktigt att du inte slutar vispa, då marängerna annars kommer sjunka ihop i ugnen (Leila Lindholm). Rör bara lite för att få den snygga kontrastfärgen vit/brun i marängerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.