Vispa ägg, mjöl, salt och socker till en jämn smet. Tillsätt mjölken. Stek i smör. Putta med en stekspade från kant till mitt tills äggakakan har stannat och fått färg
Detta är barnens favorit vilket vi har farmor att tacka för. 2 dl vetemjöl8 ägg4 dl mjölk1 tsk saltsmör att steka i400 gr stekfläsk i skivorHäll i vetemjöl i en bunke, häll i mjölken lite i taget så att det inte blir klumpar
400 gram köttfärs1. 5 tsk salt1 kryddmått svartpeppar1/2 dl ströbröd4-5 dl mjölk1/2 vitkålshuvudmargarin och lite sirap till stekningenSätt på ugnen 175 graderSkär kålen i små bitar eller strimlor
Härliga vår. Jag blir så där “sprittig” i kroppen när solen “steker” och fåglarna kvittrar. Och jag är en sån där som tar av mig för tidigt, tror att det är sommar och blir förkyld