Äntligen får vi se solen igen. De senaste veckorna har det bara regnat och varit grått, det känns som att allt regn som inte kom i somras har kommit nu istället
Limoncello & Thyme Fizz, ja eller Limoncello & Timjan Drink om ni vill det. Oavsett är det en fantastiskt fräsch limoncellodrink med timjan som är pricken över i som avslutning på en middag, som en fördrink eller varför inte som start på en skön fredagskväll
Lägg lergrytan i vatten. Pressa vitlöken, blanda i salt, chilipulver, soja och tomatpuré. Rör om. Lägg skinksteken i lergrytan och gnid in med vitlöksröran
Innan dottern fick sin glutendiagnos så var dessa chokladdoppade havrekakor en av hennes favoriter. Nu har jag provat mig fram till en glutenfri variant (utan mjölmix), jag använde potatismjöl istället för vanligt mjöl
En härlig fiskrätt får idag inleda helgfirandet. Den är lättgjord och smakar verkligen fest. Jag lyxade till det riktigt och hade i en rejäl drös med räkor
Efter all julmat känns det helt rätt med en matig gulaschsoppa. Soppan doftar härligt när den står och puttrar på spisen och smakar väldigt gott med alla rotfrukter och kryddor
En het, värmande soppa, med mycket smak passar så här i hösttider. Ca 1kg Högrev i bitar eller Oxgrytbitar av fransyska3 Gula Lökar1 Röd Paprika3 Vitlöksklyftor2msk Tomatpuré2msk Tomatketchup3 Buljongtärningar1,8l Vatten1tsk Cayennepeppar3msk PaprikapulverSaltPeppar4 Potatisar4 MorötterCrème fraîche till serveringFräs hackad lök och hackad paprika i smör tills det är glansigt
Ungersk gulasch, eller Gulyás, är egentligen soppa med nötkött, potatis och massor av paprika. Gör man det som gryta kallas det för Pörkölt och innehåller inte potatis utan serveras med ett gott lantbröd, kokt potatis eller nokedli, ungersk, hemgjord pasta
Skala och skiva lök och vitlök. Skala och skär morötterna i tjocka slantar. Skär filén i kuber och bryn filébitarna i en stekgryta, tillsätt lök, vitlök, morötter och kantareller i samma gryta
Sen jag började med detox har jag fått upp ögonen för vad många av våra kryddor både färska och sån man köper vid kryddhyllan är bra för så mycket för våran kroppen
Det här receptet har jag fått av en annan sillfantast. Ted Karlberg är en entusiast för att bevara sillen som en del av vår kultur och har bland annat skrivit boken "Sill, ett litet inlägg om inläggningar"
När jag var liten bakade mamma ofta vaniljbullar, små, saftiga och söta. På senare dar har jag skapat mig en egen favorit av vaniljbulle, med lite apelsinzest på toppen blir det fantastiskt gott