Finhacka laxen eller mixa den grovt. Kärna ur och finhacka pepparn. Blanda hälften av pepparn med laxen, salt, limeskal, mjöl och ½ dl youghurt till en färs
Sätt ugnen på 200°C och smörj pajformen. Skala och ta bort kärnhusen på äpplena. Skär i små bitar och lägg i en avlång form (ca 25x20 cm), alternativt en rund form (26 cm)
Vi har fortfarande rabarber kvar i frysen. Dags att göra någonting av dem innan det kommer nya. Picknickbog med hemmagjord rabarberglace/rabarberchutney 1000 gram picknickbog 3 dl rabarber 5 st scharlottenlökar 2 msk smör 4 msk brunt socker Marinad 1 dl rapsolja 1/2 dl soya peppar och salt Skåra upp bogen på ovansidan och lägg den i en påse med marinaden, så att det drar åt sig smakerna under dagen
Skär köttet i 2 cm stora bitar. Blanda sherry och soya, lägg i och låt köttet marinera ca 15 minuter. Kärna ur paprikafrukterna, skala löken och skär allt i 2-3 cm stora bitar
Inlagd den 16 januari, 2014 av Balkan Mat i Huvudrätt. Punjena Pljeskvica (Fylld Pljeskavica). Pljeskavica kan kallas för Balkans Hamburgare, serverad i lepinja eller med pommes frites är det en fantastisk sommarrätt