Den här jättegodagoda, rotsaksgratängen kan ätas som ensam vegetarisk rätt tillsammans med någon sallad, men den kan också ätas som tillbehör till något annat
Utmärkt tillbehör till en saftig köttbit (eller kycklingfilé i det här fallet) och en fräsch sallad, allra helst med lite crema di balsamico ringlad över
Avsluta med att hälla underbar grädde över alltihopa. I söndags gjorde jag en ny variant på min vanliga rotsaksgratäng och det blev verkligen kalasgott
kvarvarande vatten, rör ner en smörklick med en gaffel och ställ kastrullen åt sidan. Vispa ihop äggula och grädde, vispa ner i såsen jämte citronsaft, dragon, peppar och smaka sen av med salt
Potatisgratäng gör jag väldigt sällan men nu blev det en fast med fler rötter än potatis. En knöl som höjer smaken rejält är ju rotsellerin, den borde jag köpa oftare
En sak med gratänger är att de måste få ta sin tid. För är det något som är trist så är det en gratäng med hårda bitar och är det något som är riktigt ljuvligt så är det en gratäng som är krämig och len mot gommen så att bitarna nästan smälter
Denna enkla macka med svamp är en dröm. Fantastisk i kvällsmyset med en kopp te. För ja, jag använde faktiskt torkade trattkantareller, och till en början med var jag inte övertygad att de skulle bli goda att göra stuvning med
Linda två skivor bacon runt varje filé, (ibland får man fästa dem med en tandpetare). Lägg en skiva parmesanost på varje filé, en msk pesto och två soltorkade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.