Blanda färsen med kryddorna och rulla stora köttbullar eller mindre biffar. Köttbullarmed smak. Lägg köttbullarna i tomatsåsen och koak på svag värme tills bullarna är genomkokta
De här köttbullarna kreerades till påsken, men eftersom jag gjorde en stor sats när jag ändå var igång gjorde jag också några lite större bullar, som maken och jag festade på i förväg tillsammans med pasta och god pindjur
En hel liten arme av köttbullar stektes i ugnen idag, jag blir lika nöjd varje gång jag steker köttbullar i ugnen istället för i pannan det är så mycket enklare och godare
gurka, tomat, rödlök och italiensk salladskryddaBlanda ägg, chilisås, finhackad gul lök, riven vitlök, färsk persilja, oregano, salt och vitpeppar i en bunke
Häll i champinjonerna och purjolöken och koka upp, smaka av med salt och peppar. Servera med potatis. Tillsätt lagerblad, vitlök, tomatpuré, kanel, ingefära, vatten och oxfond
Jag serverade det tillsammmans med mina hemmagjorda hamburgare och en vitlöksoch persiljesås. Att lyxa till tillbehören man äter till maten är värt så mycket ochmed enkla metoder och knappt nåt jobb får du dundergoda ugnsbakade potatisklyftor
Barnen är uppväxta med pesto och det finns så många olika slags maträtter man kan göra med pesto. Stek kyckling i en panna, pressa ner vitlökoch salta och peppra
Med nötfärs blir köttbullarna lite torra och faller lättare isär. Jag tycker att resultatet blir bättre och saftigare när man använder blandfärs än när man gör köttbullar av nötfärs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.