Mina favoriter

Mina favoriter

  • 11 Recept
Mina favoriter
Choklad och Pecannötpaj

Choklad och Pecannötpaj

Igår var vi på Brattön tillsammans med våra goda vänner familjen Åkeflo. Vi träffades under Fotöbron i våra båtar och en trekvart senare var vi på denna fantastiskt fina ön som ligger innanpå Marstrand
Ugnsbakad laxfilé

Ugnsbakad laxfilé

Lägg laxbitarna i en smord ugnsfast form. Krydda med salt och citronpeppar. Baka laxen i 225 grader varm ugn i ca 12 minuter
Fiskplanka med lax

Fiskplanka med lax

Jag slutade redan klockan 3 idag och vi har bjudit min sambos föräldrar på middag. ). Jag köpte färsk laxfilé som jag kryddade med citronolja, salt, citronpeppar och en kryddmix som heter lemon grill som innehåller franska örter, citronskal, salt och socker
Saftig parmesankyckling i ugnen

Saftig parmesankyckling i ugnen

Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Hel laxsida i ugn under citronpestotäcke

Hel laxsida i ugn under citronpestotäcke

Man kan försöka intala sig att fryst lax är lika bra som färsk, men det är såklart bullshit. Tillagar man hel laxsida i ugn så blir det något helt annat, läckrare och snyggare
Enklaste förrätten och starstruck.

Enklaste förrätten och starstruck.

I dag hade vi lite funderingar på att kanske placera våra rumpor på någon av stans restauranger, men efter lite funderingar och "ännavännande" så kom vi fram till att vi faktiskt inte var riktigt sugna på det
Oxfilé med rosépepparsås

Oxfilé med rosépepparsås

En sås som är mycket smidig att göra och dessutom supergod. Ingredienser. Höga mittbitar av oxfilé á 170 g/pers
RÄK OCH LAXBAKELSE

RÄK OCH LAXBAKELSE

4 portioner. photo by morethandfood. blogg. Populär och vacker förrätt. 12 vita brödskivor                                      
Jörgens surdegsbaguetter

Jörgens surdegsbaguetter

Jag har kikat runt på flugan internet, och mixat lite olika recept som passar mina smaklökar kanon, och är ganska lätt att tillverka