Det blev en ögonöppnare och jag fick lära mig mycket om lammuppfödning i Sverige. I påskas gav jag mig av till en lammgård i Kåseberga (läs om det här) för att köpa lamm direkt från gården
Samtliga lamm kommer omedelbart fram och skuffas i tron att det ska bjudas på något gott. Det ville sig så väl att det serverades grillat lamm från Bjumisträsk utanför Kalix
Till påsk brukar det bli fisk och skaldjursbuffé eller lamm. Hittade receptet till det saltinbakta lammet hos Mark Sisson, men kom även över Pluras recept
När vi kom fram till Lycksele i torsdags hade Robert förberett en fantastiskt god lammgryta som vi åt på lantbröd tillsammans med sallad, rödlök, tomat, srirachamajonnäs och röd spetskål
För ett laktosfritt recept ta bort fetaostenLammkött (jag använde resterna från (lammframdelen)en avocado per personfetaost efter smaken vitlöksklyfta,pressadsalt,pepparstekfettLinserna
Att göra pulled lamm är något vi faktiskt inte har testat förr, men när herr M får för sig att prova något så är det bara att göra ett försök och detta var ett alla tiders lyckat sådant
Lägg i lammstekenoch peta ner schalottenlök, vitlök och fänkål. När lite planering är det enda som behövs för att få så här god mat - och så här enkelt - myser jag ända in i själen
Ört- och vitlöksstekt lammstekca 1,2 kg lammstek benfri 0,5 kruka färsk timjan, plockad och grovt hackad 0,5 kruka färsk rosmarin, plockad och grovt hackad 0,5 kruka färsk persilja, plockad och grovt hackat 2 citroner, finrivet skal 2 klyftor vitlök, finhackade olivolja salt svartpeppar, nymald. Krossrostade potatisar och rotfrukter600 g potatis, skrubbad och delad 200 g morot, med skal och delade 200 g palsternacka, med skal och delade 0,5 dl olivolja 50 g smör salt
Lammracks som fick marinera i en blandning av harissa och lime, couscous med färsk mynta och torkade aprikoser, tillagat i en buljong med tomat och chili
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.