Saras Smaker: Palsternacks- och morotskaka samt rotsaksrårakor med tärnat fläsk och rårörda lingon

Ingredienser

  • 1 form på cirka 20 x 30 cm alt.
  • form
  • 1 rund springform)
  • 100 gr rumstemperat smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 dl finriven palsternacka
  • 2 dl finriven morot
  • 1 burk vaniljkvarg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 tsk malen kanel
  • 2,5 dl pumpafrön
  • 45-50 minuter på 150
  • cm Sedan är det bara och spritsa eller bred på glasyren på kakorna och
  • 75 gr rumstemperat smör
  • 200 gr färskost
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 4 portioner
  • 3 stora potatisar
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1/4 huvud rotselleri
  • 1 tsk Salt och 6 varv med svartpepparkvarnen
  • 4 msk vetemjöl
  • 20 minuter så de får vattna ur sig, blanda sedan i mjölet
  • 50/50 olja och smör, gör den
  • 15 minuter Servera sedan med

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.