Lägg upp och dekorera med resten av räkorna ochmusslorna. Späd med vatten och kycklingfond och låt riset sjuda under lock, enligt anvisningarna på förpackningen
Fond10 dl fiskfond (från flaska utspädd enligt anvisning på flaskan) 2 dl vitt vin 2 stjärnanis 2 tsk fänkålsfrö 2 röda chilifrukter, torkad och riven i bitar utan stjälk och kärnor 2 skiva färsk ingefära. 1Paellagrund2 dl olivolja 4 röda chilifrukter, torkade och riven i bitar utan stjälk och kärnor 4 klyfta vitlök, tunt skivade 8 wannameiräkor, råa 8 havskräfta, i lag 16 blåmusslor 200 g bläckfisk, kokad i bitar 400 g ris (rundkorningt så som bomba, avorio eller carnaroli) 2 dl tomatpassata 1,2 l fond 2 förp saffran salt svartpeppar
Marulk, när du vill unna dig gott. Det blir alltid en liten dyrare shopping om man själv springer in medan lillgrabben och Anna sitter och äter i bilen
Spara det kallt till nästa dag och smaksätt med lite fiskbuljong. För att inte bli det förstnämnda ska du se till att alla dina musslor har stängt när du knackat på dem och att de är hela
Smaka av med salt, peppar och hackad persilja, avsluta med lite olivolja. Marulk är en väldigt god fisk med ett fast kött men kan lätt bli torrt om man översteker den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.