Här har ni ett jätteenkelt grundrecept på strimlad biff i sås som smakar precis som på kinarestaurangen, sen kan ni själva lägga till et ni önskar som bambuskott eller champinjoner – om ni vill
1vatten. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Vill du ha fler tips på vad du kan göra med dina frukter och bär kan du antingen använda sökfunktionen "Leta i bloggen" i listen till höger eller gå in under etiketten sylta och saft här i listen till vänster
Det finns ett fåtal platser kvar till en ettårig yrkeshögskoleutbildning där man kan lära sig bla attgöra sin egen korv, tillverka ost och lära sig röka fisk
Det är behändigt attgöra mat som fixar sig själv i ugnen. Jag tycker många grönsaksbiff-recept som jag stött på i själva verket har visat sig vara en pannkakssmet med grönsaker i (nog för att det är gott men jag vill ha riktiga vegebiffar)
Här hemma kunde frun vända sej om och somna igen eftersom det helt i vanlig ordning var ledig måndag, herrn fick däremot vackert placera ändalykten på cykelsadeln och trampa iväg till GeMa-Livs för att stoppa några korvar och koka kalvsylta
Gurkstavar, Avokado (skäres i stavar) Morot (skäres i fördel i stavar och kokas lite mjuka i en skvätt vatten, japansk soja, risvinäger och lite socker), Salladslök (de gröna blasten bildar ett vackert hål i sushibiten när man skär upp den i bitar), Tofu (behöver marineras med något eftersom den är så mild kanske sambalolek, soja eller sesamolja), Philadelfiaost i stavar (Fantastiskt gott),Rostade sesamfrön som man kan ha utanpå rullen, i rullen eller doppa ena sidan av en skiva i (torrostas i stekpanna under ständig närvaro annars smakar inte fröna någonting)
Ja nu tyckte jag det var dags attgöra egna. Ja ibland misslyckas man allt när man bakar och håller på,men ibland misslyckas man så att det blir riktigt bra istället, så var det idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.