Läkande och värmande soppor
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 ekologisk kyckling
  • 2,5 l vatten
  • 5 morötter, grovtärnad
  • 1 palsternacka, grovtärnad
  • 1 purjolök, skivad
  • 1 stång blekselleri, skalad och skivad
  • 80 g mungbönor, blötlagda över natten
  • 2 lagerblad 2 vitlöksklyftor 1 kr persilja
  • ½ citron, endast skal
  • 1 vitlöksklyfta salt, svartpeppar
  • Rostad brysselkålsoppa med råmarinerad champinjon
  • 500 g brysselkål, delad
  • 1 schalottenlök, strimlad
  • 1 knivsudd bikarbonat
  • 1 msk olivolja
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 citron salt, svartpeppar
  • Råmarinerad champinjon
  • 10 champinjoner, tunt skivad
  • 1 äpple Tärnat
  • ½ schalottenlök, finhackad
  • ½ citron, skal och juice
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk finhackad persilja
  • salt, svartpeppar
  • Rödbeta och granatäpple.
  • 6 rödbetor, skalade och klyftade
  • 2 dl granatäpplejuice
  • 1,5 liter veg. Buljong
  • ½ dl olivolja
  • 80 g askad getost
  • 2 msk creme fraiche
  • 1 skvätt mjölk
  • ½ granatäpple
  • 15 valnötter 4 msk honung
  • salt, svartpeppar
  • Lök och kantarellsoppa
  • 6 gullök 300 g trattkantareller
  • 2 dl pale ale
  • 1 liter kycklinbuljong
  • ½ kruka timjan
  • 2-3 msk ekologisk soja
  • 10 smålökar 3 msk äppelcidervinäger
  • salt, svartpeppar
  • (spält om man vill ha den lite matigare)
  • Morotsoppa med färsk ingefära och apelsin
  • 7 stora morötter
  • 1 gullök, strimlad
  • 25 g smör
  • 1 liter veg buljong
  • ½ liter mjölk
  • 3 dl grädde
  • 1 bit ingefära, riven och pressad till juice
  • 4-5 apelsiner, färskpressade
  • salt, svartpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.