Vad passar bättre än en god ochvärmande soppa dessa ruggiga novemberdagar. Den här soppan är en gammal favorit hos oss, den är så enkel att göra och smakar underbart gott
Läge för en mustig ochvärmande soppa, eller vad säger ni. Även om snön smält bort igen efter den plötsliga vinterkylan, och även om det vänt i almanackan är mörkret fortfarande kompakt, och kylslagna vindar snor runt knuten
Idag blir det en värmande soppa med squash och saffran. Gärna med mycket smak och fina grönsaker. I Frankrike gör man den fantastiskt goda rouillen (majonnäs) med saffran och cayennepeppar till fisksoppan, i mellanöstern förekommer saffran i var och varannan risrätt, i Spanien används den i paellan och i Indien i både glass och Biryani
Jag gjorde också i ordning en stor sats med den dundermonstergoda Rostade Tomat- och Paprikasåsen och frös in så att det bara är att ta fram och använda till typ pasta
Vi bara hade en liten ynklig laxbit i frysen och fick oväntat middagsbesök (det känns som om det alltid händer när vi ska äta fisk) så veckans fiskrätt fick bli en mustig och välsmakande soppa
creme fraiche eller turkisk yoghurt och bröd. Tvätta av purjolöken och strimla, skala löken och hacka. Fräs all lök tills den mjuknat och tillsätt färsen och låt bli väl fräst
Själv har jag svårt för när soppor blir för lika puré i konsistensen. Att ugnsrosta grönsaker och rotfrukter ger en fin smak, och bidrar i synnerhet till att just denna soppa blev så lyckad
Fiskdag idag, då fick det bli en fiskgryta, som doftar både kokos och curry, gott. I grytan, den kan även användas som soppa kan man lägga de grönsaker man gillar bäst, och framför allt har hemma
Den här smarriga mixade vitkålssoppan med broccoli påminner lite om en mixad vitkålssoppa med ost som jag gjorde för ett tag sedan och som jag blev väldigt förtjust i (se här)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.